Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

ИАРА в действие – Проверките зачестиха, бракониерството не спира

иара

Очертава се доста дълъг списък на язо­вири, по които са извършени проверки от надзорни екипи и са установени бракониер­ски посегателства. Ето някои акценти, изва­дени от сайта на ИАРА.

*Нощна проверка на акваторията на язовир „Жребчево“, под с. Паничерево, общ. Нова Загора, е извършена от инспектори от ИАРА- Сливен, със съдействието на доброволци. По време на обхода с патрулна лодка са откри­ти и извадени от водата бракониерски мрежи с обща дължина 400 метра. Уловената в тях риба (платика, каракуда, бяла риба) е освобо­дена.

*Пореден голям удар по бракониерите на язовир „Мандра“. Бургаските надзорници са извадили от водата множество мрежи с обща дължина 4500 метра. Уловената в тях близо 600 кг риба (каракуда, платика, бяла риба, сом, шаран) е предоставена на зоопарковете в Бургас и Айтос за изхранване на рибоядни­те животни. При повторна проверка на същия язовир са извадени още 400 метра нелегални мрежи.

иара

*Язовир „Бакър дере“, община Ихтиман, е бил обект на проверка от екип на ИАРА-Со­фия. В резултат на това са иззети бракониер­ски мрежи с дължина 150 метра. Не е имало риба в тях.

*Служители на ИАРА от Монтана и Враца са извършили поредица от проверки в региона. На язовир „Огоста“ в района на полуостров Расника е установен риболовец без билет и с уловени маломерни риби. Съставени са му два акта за двете различни нарушения. На язовир „Дъбника“ са съставени актове за рибо­лов през нощта. Припомняме, че на този язо­вир нощният риболов е забранен. Проверена е и територията на река Дунав в област Вра­ца. Извадени са две заложени и немаркирани мрежи. По време на акцията надзорниците са съставили общо 7 акта за различни нарушения на ЗРА.

*При проверка на габровски инспектори по река Видима, в землището на с. Сенник, общ. Севлиево, са заловени бракониери със само­делен уред тип „грип“. Съставени са актове, а уловената риба е върната обратно.

*Проверка по сигнал е извършена на язовир „Искър“, откъдето е извадена бракониерска мрежи тип „уклейница“.

***

От ИАРА напомнят, че за всякакви бракони­ерски посегателства или нерегламентиран ри­болов по морето и вътрешните водоеми може да алармирате на денонощния тел. 112.

Посетете нашата Фейсбук страница

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ