Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

ИАРА в действие -Вадят бракониерски мрежи от морето

иара мрежи морето

Обикновено наблягаме на осуетени брако­ниерски посегателства по вътрешните водо­еми, но нерегламентирани мрежи залагат и в морски води. Този път започваме информа­цията именно с това.

Инспектори от ИАРА-Варна са извършили две проверки по вода с патрулна лодка в аква­торията на Черно море. При обхода са открити и извадени 6 броя по 100 метра (общо 600 ме­тра) хрилни мрежи за калкан и едно драгиращо средство за улов на бяла мида. Бракониерските пособия са иззети с констативен протокол.

***

При извършена проверка в района на Морска гара Варна от инспектор на ИАРА е установено лице с 13 кг черна мида. Уловът е над допусти­мото позволено количество и е върнат обратно във водата.

иара мрежи морето

***

Русенски надзорници от ИАРА са извършили проверка по вода в река Дунав, в района на с. Пожарево. Открити са една мрежа и 4 заложени във водата винтера. Уловената в мрежата риба (сом и шаран) е освободена.

***

Нощно наблюдение с термокамера е осъ­ществено на езеро Чокльово блато от служи­тели на сектор Благоевград към ТЗ на ИАРА- Перник. Забелязано е лице, което изважда от водата 25 мрежести уреда – кошове за раци. Бракониерът се обажда на свой човек, който идва с автомобил да прибере раците. Поиска­но е съдействие от РУ-Радомир и с помощта на полицейски екип бандитите са заловени на местопрестъплението. Иззети са кошовете за раци, една гумена лодки с гребла, а уловените 54 кг раци са върнати във водата. Единият от бракониерите е системен нарушител, заловен наскоро да бракониерства в друга част на стра­ната, където също му е съставен акт.

***

Инспектори от Териториалните звена Ловеч и Плевен към ИАРА са участвали в зарибява­не на високопланински реки на територията на област Ловеч. Общо над 70 хиляди малки бал­кански пъстървички са пуснати в реките Стара Рибарица, Черна река, Дебелщица, Черни Вит. Рибките са осигурени от ДГС Тетевен. Още 7 хиляди пъстървички пусна Сдружение „Осъм 2022“ в река Черни Осъм.

***

От ИАРА напомнят, че на тел. 112 може да сигнализирате за всякакви забелязани брако­ниерски посегателства или нерегламентиран риболов по морето и вътрешните водоеми.

Посетете нашата Фейсбук страница

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ