140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

IN MEMORIAM – Последно сбогом на председателя на ЛРС-Петрич Петър Руйков

руйков

Роденият през 1965 г. в гр. Петрич председател на ЛРС-Петрич Петър Руйков почина след бъбречно заболяване.

Избирането му за председател съвпадна с честванията на сдружението през 2014 г., посветени на 100-годишнината от създаването му.  Той положи много усилия  за запазване на традициите на ловното движение в петричката община.

Работеше неуморно по провеждането на мероприятията за стопанисване и опазване на дивеча и ритуалите при ползването. Успяваше да привлече повече хора да участват в живота на отделните

ловни и риболовни колективи.

Под негово ръководство сдружението работеше много добре с държавните органи по стопанисването на дивеча, безопасното ползване на ловното оръжие. Безспорна е заслугата му и за придобиване и основен ремонт на сградата, която е ловният дом в момента.

Полагаше непрестанни усилия за повдигане авторитета на сдружението чрез провежданите мероприятия, ритуали, чествания, томболи.

Петър Руйков бе дългогодишен началник на полицейските управления в Петрич и Сандански и началник на гранична полиция в южния град.

 През 2011 г. се пенсионира. Той остави трайни следи в оглавяваните от него управления като умел ръководител, реализирал добри резултати по време на работата си.

 Поклон пред паметта му!

Погребението ще се извърши на 4 август от 11 часа в гробищния парк на гр. Петрич.

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ