140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

Инцидент с ловното оръжие в ЛРД-Баните при групов лов на дива свиня

инцидент баните

През последния излетен ден за групов лов на дива свиня трагични обстоятелства провалят очакванията на ловците от групата в село Вишнево, която се числи към ЛРД-Баните.

От проведения разговор с представители на ловно-рибарското сдружение в Славейно е видно, че дружината е снабдена с всички необходими разрешителни, а в началото на деня е проведен инструктаж. Гонката е организирана в ловище “Белковото“, а очакванията на ловците са положителни, тъй като се основават на предварителните проучвания на съгледвачите.

Ловецът, възпроизвел фаталният изстрел, е 60-годишен от село Вишнево. Намирайки се на определения му пост той не изчаква да види какво се придвижва, а стреля при раздвижване на храстите. Местността е била с ограничена видимост в непосредствена близост до река Малка Арда. Фаталният изстрел е възпроизведен от карабина, като е прострелян ловец, участващ в гонката в лявото бедро.

Простреляният също е от село Вишнево и е на 39 години. Времето на инцидента е около 10.50 часа, като своевременно е подаден сигнал до компетентните органи, а организираната гонка е спряна.

При направения тест с техническо средство е установено, че ловецът, възпроизвел изстрела, е употребил алкохол, като техническото средство е отчело концентрация от 1,39 промила алкохол. Тестът за алкохол на простреляния 39-годишен мъж е отрицателен.

Той е транспортиран за лечение в УМБАЛ „Свети Георги” в Пловдив без опасност за живота. Местопроизшествието е посетено от дежурна оперативна група, извършен е оглед и е образувано досъдебно производство.

В ловното сдружение в село Славейно се очаква доклад от председателя на ловната дружина в с. Баните, като случаят ще бъде разгледан и ще бъдат предприети мерки с оглед да не се допускат инциденти от този вид, които безспорно застрашават участващите ловци в гонките.

Искра Сиракова

Посетете нашата Фейсбук страница

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ