140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

Инж. Орлин Николов, председател на ЛРС-Силистра

Какви са очакванията Ви за новия ловен сезон?

Ловният сезон при нас започна оптимистично и това идва от факта, че откриването на едрия лов беше много успешен за сдружението. На първите излети бяха отстреляни 26 прасета на териториите на 32 дружинки. Ловците от с. Краново реализираха три точни попадения.

За последната година какви постижения на воденото от Вас сдружение бихте откроили?

Бих могъл да отбележа няколко направления. Главното е, че имаме много добри показатели в ловно-стопанската дейност през сезона и доказателство е ползването на дивеча, а именно преизпълнението на плана при дивата свиня с 40 броя или някъде в около 30%. Преизпълнение има и при отстрела на фазани с над 20%. изпълнихме плана за отстрел на хищници. Има добри резултати и при дружините, които ловуват на див заек, например в селата Искра, Любен и Ирник. На второ място, заели сме се с една много трудна задача, по която от 6-7 години работим и това е построяване на ловен комплекс с ловно стрелбище на територията на Силистра, което се намира на околовръстния път на с. Калипетрово.

Как бихте коментирали предстоящите промени в Закона за лова и опазване на дивеча?
 

Тези промени от две-три години дъвчем и постоянно присъстват като теми по общите събрания и конференции. Много трудно минават и много се редуцираха промените, а все още нищо няма налице. От 12 точки отидоха на 8 точки и аз мисля,че трябва по-голяма воля на законодателя, с когото ние си сътрудничим, за да се случат тия неща. От наша страна всичко е дадено, но вие знаете резултатите какви са.

Какви са впечатленията и очакванията Ви за новия интернет сайт “Дивото”?

Това е добре, трябва да има повече информация, но е нужно тя да е разнопосочна и да бъде по-обективна, за да могат потребителите да се възползват от нея.

Започна ли при Вас абонаментната кампания за следващата година?
 

Абонаментната кампания при нас даже е завършена. Дали сме си заявките, имаме над 40 вестника “Наслука”  и шест списания “Лов и риболов” като абонамент, календари също сме заявили.

Разговаря Георги НИКОВ
 

 

 

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ