140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

Инж. Станислава Гърова, специалист по лова в ЛРС Хасково:

Г-жо Гърова, какви са очакванията ви от започналия вече ловен сезон?

И този път стартът на новия сезон е добър. Още при първите си ловни излети дружинките отбелязаха отстрел на глигани: два в землището на село Долно Ботева, в Динево, Караманци, Тънково, Александрово, Нова надежда. Времето все още е сухо, не съвсем благоприятно за лов, но разчитаме, че по-нататък ще имаме повече успешни попадения. Радващо е, че при направените проверки във връзка с откриването на лова, включително от Държавното горско стопанство, нарушения не бяха установени.

Какви постижения на вашето сдружение бихте откроили за последната година?

Сдружението успя да възроди най-добрите си традиции в своето дълголетно развитие, поддържаме и добър организационен живот. Всички наши прояви преминават под знака на 120-годишнината от основаването на организацията. Сред тях бе и състезанието по спортна стрелба с масово участие: 24 от всички 35 дружинки се явиха на стрелбището. За отбелязване е, че тази година бяхме домакини на организирания от Министерството на образованието и науката „Горски многобой“- национално състезание на професионални гимназии, в които се изучава и специалността горско и ловно стопанство. Сдружението ни, което отлично си партнира с хасковската професионална гимназия по дървообработване и строителство „Цар Иван Асен Втори“, предостави базата си за надпреварата по стрелба с пневматична пушка и спортен риболов, както и терен за засаждане на фиданки.

Голяма е активността на нашите дружинки по подхранването на дивеча през зимните месеци. Редовно разселваме дивеч по ловните полета. Всичко това ще отчетем и на традиционната ни коледна вечеринка, за която се готвим отсега.

Какъв е интересът към съюзните печатни издания и новия интернет сайт “Дивото”?

Редовни абонати сме и на вестника, и на списанието. Абонаментната кампания и тази година върви добре. Сайтът е новост за нас, която се посреща с интерес и пожелания за успех. Следим новините в сайта, но там все пак най-активни са по-младите колеги.

Разговаря Златка МИХАЙЛОВА

 

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ