Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

Инж. Васил Василев бе избран за вицепрезидент на ЦКФ на CIC за Централна и Източна Европа

На 7 и 8 ноември в главната квартира на Световния съвет по лова и опазване на дивеча в Будапеща, Унгария, се проведе среща на Централния координационен форум за Централна и Източна Европа. Участие взеха представители на ловните органицации на Албания, Босна и Херцеговина, България, Русия, Словения, Словакия, Чехия, Сърбия и Румъния.  Българската ловна делегация  бе представена от инж. Васил Василев, председател на НЛРС-СЛРБ, и Иван Петков. Гост на срещата бе почетният президент на CIC Бернар Лозе.

Една от целите на форума бе изборът на нов президент и вицепрезидент на Координационния форум, поради смъртта на дългогодишния му президент Тони Връшчай. Закономерно за президент беше гласувана кандидатурата на досегашния вицепрезидент, който 8 години работи с Тони Връшчай и е най-добре запознат с проблемите на лова и ловните организации на Централна Източна Европа. За радост на българските ловци за вицепрезидент беше издигната и подкрепена кандидатурата на инж. Васил Василев – едно признание за значимостта на Националната ни организация, което ласкае цялата ловна общност у нас.

„Това е едно признание, което не отдавам толкова на моята персона, на моите възможности, колкото възприемам като признание към Националната организация. Мнението на голяма част от нашите сродни ловни организации е, че Съюзът на ловците и риболовците в България има своето достойно място в международния ловен живот. С моето избиране на отговорния пост продължаваме традицията нашата оргнизация и България като държава да имаме представител на едно такова ниво в Световния съвет за лова и опазване на дивеча. За къс период традицията беше прекъсната след избирането на нов президент на Комисията за оценка на ловни трофеи към Световния съвет за лова и опазване на дивеча, която години наред  се управляваше от професор Нинов.

В рамките на това събитие може би по-интересното е да се спомене, че кандидатурата ми беше издигната от делегатите на Словакия и Словения и подкрепена от всички останали присъстващи  9 държави по време на форума” – сподели инж. Васил Василев.

 

Пълна информация за срещата в Унгария в бр. 47 на в. “Наслука” на 22 ноември

 

Павлина Павлова

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ