Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

Инж. Веселин Влаев, председател на ЛРС Тервел:

тервел

Господин Влаев,какво очаквате от новия ловен сезон?

Надявам се,че след като сме създали добра организация и цяло лято се грижихме за дивеча – подхранвахме,поддържахме калищата,водопоищата и солищата да имаме един много добър ловен сезон и най-вече да имаме слука,всяка една от дружинките да има добри ловни постижения.А успехите им зависят от тяхната организация и отношенията им към провеждането на ловните излети.

За последната година какви постижения на воденото от Вас сдружение бихте откроили?

Проведохме за четвърти път традиционнния семеен ловен събор,който мина при добра организация с много гости от съседни сдружения,имаме и последователи,като подобен събор ще се организира и в Добрич,бяхме на  подобна проява в Нови пазар.

За нашето сдружение ще кажа и това,че всяка една от ловните дружинки имат свои ловни домове и хижи,където след ловните излети се провеждат срещи на раздумки,където ловците прекарат добри мигове.Основно стана с финансови средства от нашето ловно сдружение, с които бяха изградени и ремонтирани сградите.

И тази година продължава съвместната ни дейност с Държавното ловно стопанство “Тервел”,от където се осигуряват ловците от  Италия по линията на организирания ловен туризъм,а ние предоставяме ловните площи за излетите на пъдпъдъци и гургулици.

Как бихте коментирали предстоящите закони за лова и опазването на дивеча?

Хубаво е да станат тия промени,но аз мисля,че вече трябва да се започне подработката на един нов закон за лова,а това ще стане след като официално бъде приета националната стратегия за развитието на ловното стопанство.

Без такава стратегия каквито и промени да правим в закона частично ще решават проблемите,свързани с лова в страната,а не цялостно решаване на въпросите.

Какви са впечатленията и очакванията Ви от новия интерсайт “Дивото”?

За съжаление не съм посещавал досега сайта,но при първа възможност ще го направя.Надявам се обаче,че в него ще се обсъждат и ще намират място всички въпроси,свързани с лова и ловното стопанство и да бъде наистина един сайт,който ще задоволи потребностите на българските ловци.

Записа Георги Ников

тервел

Добра слука през изминалия сезон в ловището на дружинката в село Коларци.

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ