140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

Историческо! Престрелка определи шампиона в състезанието по “Спортинг” за Купата на НЛРС-СЛРБ (ВИДЕО)

финал спортинг нлрс-слрб

На 9 юли на стребищния комплекс „Картала” край Велико Търново се проведе финалната надпревара по ловна стрелба в дисциплината „Спортинг” за Купата на НЛРС-СЛРБ. В турнира се включиха 56 състезатели и 12 отбора от ЛРС-Дряново, ЛРС-Плевен, ЛРС-Монтана, ЛРС-София-запад, ЛРС-София-юг, ЛРС-Варна, ЛРС-Велико Търново, ЛРС-Силистра, ЛРС-Асеновград, ЛРС-Казанлък, ЛРС-Стара Загора, ЛРС-Бургас.

За първи път, от както се провеждат състезания в дисциплината “Спортинг” за Купата на Националната организация, двама стрелци мериха сили във финална престрелка. Ростислав Русев и Георги Грънчаров завършиха редовната фаза на състезанието с по 25 свалени панички.

Драмата беше пълна, след като и в първата серия от престрелката те отново бяха с равен резултат.

Нервите на Русев се оказаха по-стабилни и той спечели голямата награда – Купата на НЛРС-СЛРБ.

Спонсори на турнира бяха фирмите “Zarimex”, “Легион-К” и “Хамелеон Хънтинг”.

Ексклузивно за SLRB.BG Ростислав Русев сподели:

“За мен беше един изключително спокоен ден, като бях изключително уверен в себе си. Стрелбата ми потръгна и дори на престрелката не почувствах напрежение.”

Втори в надпреварата се нареди Георги Грънчаров от ЛРС-Средногорие, а 3-и е Живко Джавгов от ЛРС–Варна.

В отборната надпревара първо място заслужиха ловците от ЛРС-Стара Загора  в състав Ростислав Русев, Димо Маджаров и Николай Койчев, които събраха 66 точки, с което изпревариха отборите на ЛРС-Варна (63 точки) и ЛРС-Казанлък (61 точки).

финал спортинг нлрс-слрб

Истински фурор предизвика томболата, в която бе разиграна пушка “Армсан” предоставена от другия спонсор на турнира фирма “Zarimex”. Всички финалисти имаха равен шанс да получат желаното оръжие, като късметът се усмихна отново на ловец от града на липите.  Димо Маджаров (номер 15) от ЛРС – Стара Загора ще може да се наслади на нова 12-калиброва пушка.

Отговорникът за турнира Любомир Стефанов благодари за перфектната организация на домакините от ЛРС-Велико Търново и за отличното съдийство на Сахак Сахакян, председател на Комисията по ловна стрелба към УС на НЛРС-СЛРБ, и Пламен Филев – треньор и инструктор по спортна стелба.

финал спортинг нлрс-слрб

”Изключително състезание, страхотен празник и невероятна атмосфера – заяви експертът в НЛРС-СЛРБ Любомир Стефанов. – Тази година е рекордна и като брой участници, и като награден фонд. Надявам се в следващите турнири да наградим още повече. В тази оспорвана надпревара състезателите се представиха отлично, като създадоха много работа за съдиите, които пък не пропуснаха и отхвръкването на най-малкия детайл от паничките.”

Купите, медалите, грамотите и предметните награди на победителите бяха връчени от Сахак Сахакян, Пламен Филев и председателят на ЛРС-Велико Търново Димитър Йорданов.

 КЛАСИРАНЕ И НАГРАДЕН ФОНД:

Индивидуално:

финал спортинг нлрс-слрб

1. Ростислав Русев (25 точни попадения) от ЛРС- Стара Загора. Награди: ловен костюм, предоставен от фирма “Легион-К”, ваучер от фирма “Хамелеон Хънтинг” на стойност 600 лв.,  купа, грамота и абонамент за списание „Лов и риболов“, 

2.  Георги Грънчаров (25 точни попадения)  от ЛРС – Средногорие. Награди: ваучер от “Хамелеон Хънтинг” на стойност 500 лв., медал, грамота, абонамент за списание „Лов и риболов“.

3. Живко Джавгов (24 точни попадения). Награди: ваучер от “Хамелеон Хънтинг” на стойност 400 лв., медал, грамота, абонамент за списание „Лов и риболов“,

4.  Иван Тодоров (23 точни попадения, след престрелка). Награди: грамота, абонамент за вестник „Наслука“

5. Димитър Вардев (23 точни попадения). Награди: грамота, абонамент за вестник „Наслука“

6. Николай Кулев (22 точни попадения). Награди: грамота, абонамент за вестник „Наслука“

Отборно:

финал спортинг нлрс-слрб

Първо място –  ЛРС – Стара Загора (66 точни попадения). Награда: 100 бр. ловни птици за разселване, купа и медали

Второ място –  ЛРС – Варна (63 точни попадения). Награда: 90 бр. ловни птици за разселване и  медали

Трето място –  ЛРС – Казанлък (61 точни попадения). Награда: 80 бр. ловни птици за разселване и  медали

Четвърто място – ЛРС – Велико Търново (57 точни попадения). Награда: 70 бр. ловни птици за разселване;

Пето място – ЛРС – Монтана. Награда: 60 бр. ловни птици за разселване;

Шесто място – ЛРС – Плевен. Награда: 50 бр. ловни птици за разселване

Предстои стартът на записванията за турнира за Купата на НЛРС-СЛРБ в дисциплината „Бягащ глиган“, който ще се проведе на 2 етапа – полуфинал и финал. На 4 септември на стрелбищния комплекс на ЛРС-Бургас ще се състезават ловците от ловно-рибарските сдружения от Зона Източна, а на 5 септември стрелците от  Зона Западна, като домакин ще бъде ЛРС-Дупница. Финалът е на 17 септември на стрелбищния комплекс на ЛРС-Казанлък.

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ