140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

Италия е световен шампион на спининг, нашите са на пето място

световно спининга

Общо 14 отбора взеха участие в 19-тото световно първенство по улов на риба на спининг от брега, провело се на река Биферно в Италия.
Българският отбор също беше там и може да се каже, че остава в елита на спининга на поредния голям международен форум.

световно спининга


След третото място и бронзовите медали през миналата година на шампионата, проведен у нас, този път на италианската река Биферно леко отстъпихме позиции, но в никакъв случай не може да става дума за провал. Все пак петото място при тази жестока конкуренция е класиране в челото и това си е съвсем достойно представяне.
Нашият голям лидер Георги Гетов също зае пето място в индивидуалното класиране. Тодор Костадинов е на 12-то място, а останалите момчета са по-назад.
Какво направи впечатление на 19-тото световно първенство?
Домакините показаха смазващо превъзходство и взеха огромен аванс, като на практика рано-рано убиха интригата по отношение на шампионската титла. Показателно е, че трима италианци заеха местата в челната тройка и на индивидуалното класиране, а световен шампион стана Бруно Мариано.

световно спининга

Останалите отбори с претенции в спининга трябваше да се задоволят с битки за другите две места на почетната стълбица. В крайна сметка там се наместиха Словакия и Полша.
Организаторите се бяха погрижили да зарибят реката с американски пъстърви по 130-150 грама и именно с тези риби се водеха спортните битки по време на предварителните тренировки и официалното състезание.

световно спининга


Българският национален отбор се представи състав: състезателите Георги Гетов, Петър Лаков, Стефан Йорданов, Тодор Костадинов и Боян Ярков. С тима за Италия пътуваха и шест души спортно-технически екип.
Отборно класиране

 1. Италия – 11 н.т.
 2. Словакия – 37 н.т.
 3. Полша – 40 н.т.
 4. Румъния – 42 н.т.
 5. България – 47 н.т.
 6. Чехия – 48 н.т.
 7. Испания – 62 н.т.
 8. Хърватия – 67 н.т.
 9. Босна и Херц. – 71 н.т.
 10. Унгария – 73 н.т.
  Младен ДОБРЕВ

Посетете нашата Фейсбук страница

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ