140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

Ивайло Банков остава начело на ЛРС-Радомир

ивайло банков събрание

Ивайло Банков остава начело на ЛРС-Радомир още един мандат. Той бе преизбран с 59 гласа от 60 присъстващи на провелото се  13 април отчетно изборно събрание на организацията. Банков оглавява 7-членен управителен съвет, в който влизат още Емил Николов, Кристиян Георгиев, Димчо Начев, Живомир Чешмеджиев, Иво Иванов, Владислав Петров.

Спад с 30 процента в отстрел на дива свиня спрямо предходните 10 години отчетоха радомирските ловци. Пониженият резултат се дължи на напастта от африканска чума, довела до значително намаление на глиганите. В района не са намерени трупове на дива свиня. Ловците се надяват, че АЧС ще отмине и ще могат да се насладят на емоционалния и традиционен групов лов на дива свиня.

ивайло банков събрание

Местните ловци се хвалят с отлични попадения и увеличено ползване на хищници. Отстреляни са седем вълка, планът за чакали е преизпълнен 130 процента.

Гост на събраието бе председателят на Националното ловно-рибарско сдружение „Съюз на ловците и риболовците в България“ инж. Васил Василев. Той подчерта, че дивите не са единствения дивеч в страната и ловците могат да се насочат към дребен дивеч.

Инж. Василев награди 80-годишните близнаци Ангел и Антон Антонови. Те са членове на дружинката в земенското село Дивля и все още са активни ловци. Братята получиха по един ловен сервиз за ракия.

ивайло банков събрание

ЛРС-Радомир стопанисва ловна площ от 86155,2 ха чрез сключени договори с ДГС Радомир и Земен. Обособени са ловностопански райони в общините Радомир, Земен и Ковачевци. За 2023 г. членството си са заверили 1353 ловци, от които 22 жени. Над 65-годишна възраст са 273 ловци.

Новият стар председател Ивайло Банков е инженер, завършил е специалност „Горско стопанство“ в Лесотехническия университет. Преизбран е втори мандат. Банков работи в радомирското сдружение от 12 години, преди това като специалист по лова. Семеен е, има две деца, от 2005 г. е законен ловец.

Елка Георгиева

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ