140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

Изберете дивото: Хотел без стени и таван

хотел под звездите

Швейцарският “Хотел с нула звезди” (Null Stern Hotel), който преди шест години отвори в планински противоатомен бункер край Сент Гален, сега добавя звезди, които са повече, отколкото на всеки друг хотел в света.

Решението е просто – авторите на идеята “изнасят” двойната стая на открито, пише британският “Телеграф”.

Хотелът отвори стая без стени и таван, която може да бъде наета за 200 швейцарски франка за нощ. Идеята е на концептуалните художници Франк и Патрик Риклин и професионалният хотелиер Даниел Шарбоние.

“Въпреки, че тази стая коренно се различава от първата в атомното скривалище, същността и концепцията остава същата – гостът да бъде поставен в центъра на преживяването като “единствената звезда на мястото”, коментира той.

Всичко материално се намалява до минимум, а фокусът остава върху нематериалното, допълва експертът и прогнозира, че идеята ще се разрасне и Швейцария, която може да предложи безброй красиви гледки, ще стане първата държава, превърната в хотел.

За доброто прекарване на гостите се грижи професионален иконом, носещ бели ръкавици и папионка. Хотелът не разполага с баня, но гостите могат да ползват обществена, на около 10 мин. път. Ако времето е лошо, резервацията може да бъде отменена.

Проектът се подкрепя от Алпийската арт академия и туристическия борд на местната община.

хотел под звездите

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ