Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

Изградиха нов заслон на Ловно-стрелковия комплекс в ЛРС-Омуртаг

Ловно-стрелковия комплекс

Около два месеца продължи работата по изграждане на масивен и обширен заслон на Ловно-стрелковия комплекс на ЛРС-Омуртаг. На базата на сдружението край града кипеше усилен труд от строителна бригада, наета да извърши изграждането на това съоръжение. Първоначално бе излята здрава бетонова основа, издигнаха се колони, по-късно се оформи и покривната конструкция.

Ловно-стрелковия комплекс

Заслонът е поредната нова придобивка на ловците от Омуртаг и околните села, влизащи в състава на местното сдружение. Ловно-стрелковият комплекс се ползва за обучения и тренировки по стрелба. Там се провежда и традиционният летен събор на сдружението, непосредствено преди откриване на ловния сезон. Сега, с осигурената сушина, ще могат да се провеждат мероприятия независимо от състоянието на времето. Ще има място и за съдийския състав, и за зрители и гости.

Новият заслон е на площ от над 50 кв. м и е построен изцяло със средства на сдружението. От ръководството споделиха, че са вложили около 10 хил. лева за тази придобивка, за което са получили поздравления от много свои ловци.

Ловно-стрелковия комплекс

Припомняме, че през миналата година в Омуртагското сдружение се сдобиха с обновен волиер за доотглеждане на дивечови птици. Те наеха за дългосрочно ползване стари изоставени свинарници край града и ги превърнаха в своя база, където вече адаптираха голяма партида яребици (общо 420), преди да ги разселят в дивата природа. В сдружението извършиха и разселване на фазани, но те бяха отрасли до 270-дневна възраст и не беше нужно да ги подлагат на допълнителни изпитания с адаптация във волиера.

Да се върнем към новата придобивка. На Ловно-стрелковия комплекс се предвижда да организират традиционния летен празник на сдружението, с което да дадат старт на новия ловен сезон. Тогава ще му направят и официалното освещаване.

Младен ДОБРЕВ

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ