Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

Изискан коктейл в чест на 125 години НЛРС-СЛРБ събра представители на държавните институции, науката и културата

коктейл 125

Изискан коктейл, посветен на 125-ата годишнина от основаването на Националната организация събра представители на различни държавни ведомства, научните среди и от сферата на културата и изкуството на 4 октомври в Ловния парк в столицата.

По-рано същия ден НЛРС-СЛРБ осъществи и друга инициатива под знака на юбилея си, зарибявайки с бял амур емблематичното езеро в столичния квартал „Дружба“, в присъствието на голям брой деца, граждани и на квартала и официални гости от Министерство на земеделието, район “Искър” на Столична община, членове на УС и КС на НЛРС-СЛРБ, председатели на ловно-рибарски сдружени от страната и други.

коктейл 125

По-късно вечерта коктейлът за 125-годишнината, чиито домакин бе Ловният парк, бе уважен от голям брой гости, представители на Министерство на околната среда и водите, Министерство на вътрешните работи, Министерство на земеделието и храните, Изпълнителна агенция по горите, депутати, както и членове на УС и КС на НЛРС-СЛРБ, Комисията по „Ловна етика, традиции и приемственост“ към Националната организация, културни дейци, общественици и др.

коктейл 125
коктейл 125

„Вярвам, че всеки един от вас е тук не по силата на заеманата длъжност, а защото осъзнава ролята и значимостта на нашата организация за съхраняване на българската природа, традициии и най-здравата форма на патриотизъм, която може да съществува в обществото ни – обърна се в краткото си поздравително слово към гостите Васил Василев, председател на УС на НЛРС-СЛРБ. – Съюзът на ловците и риболовците е изразител на много традиции и една от особено важните между тях е любовта към Отечеството във всичките му проявления. Организацията ни има с какво да се гордее, много е създадено през годините. Опитваме се да го поддържаме и надграждаме в настоящия състав на Управителния съвет , независимо че и времената, и обществените нагласи се менят.

коктейл 125

Работим в по-различна ситуация, но вярвам, че имайки подкрепата на вас, тук присъстващите, в лично и професионално качество, организацията ни може да постигне много. Поставяме си високи цели. Една от тях е да получим подкрепата на държавните институции за промяна в Закона за лова, която наистина става все по-належаща и необходима.

Тази вечер обаче, сме се събрали, преди всичко да се поздравим. Отбелязахме тържествено XIV-я Национален ловен събор, който се проведе през юни край Шумен – едно знаменателно събитие, посветено на 125-годишнината. Вярвам, че тези, които присъстваха там, са запазили топъл спомен, защото именно ловното другарство е онова, което ни свързва независимо от политически възгледи, социално положение, образование и т.н.

Преди малко споделих, че думата „другар“ е приета в нашата организация далеч преди да добие политическия си оттенък. Още в началото на 1910 г. Управителният съвет е приел, че това ще бъде официалното обращение между членовете на организацията. И досега това не е променяно, защото любовта към Природата и Родината е свързващото звено между нас.”

Инж. Василев отправи благодарности не само към присъстващите на коктейла гости, но и към експертния състав на НЛРС-СЛРБ.

 „Човек не е в състояние да постигне нищо, ако няма добър екип. С гордост заявявам, че имам изключителен екип – мотивиран, и експертно подготвен. Екип, с който нашата организация винаги може да бъде партньор и в законодателния процес, и в реализацията на различни политики на национално ниво, защото имаме капацитета и ресурса да помагаме.  Ще се радваме, ако разчитате на нас в това направление.“

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ