140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

Изненадващо много добро начало в ЛРД –Хотница – девет гривяка и шест гургулици

хотница лов

Рано сутринта в съботния ден всички ловци бяха на линия с пушките и кучетата. Нали който иска да има слука с прелетния дивеч, не трябва да се бави, защото напече ли слънцето силно, птиците се скриват на прохлада и никой не може да ги открие. А четириногите помощници като че ли дори бяха по-нетърпеливи от стопаните си да се впуснат след пъдпъдъците и другите пернати, каквито се очакваше да има на полето.
Яни Каркоров, председателят на ЛРД-Хотница, даде наставленията си, но не се включи в ловуването. За него имаше друга не по-малко отговорна задача, нали трябваше да се наблюдава подготовката на всичко за обедната трапеза, та когато ловците се съберат край фургона, изгладнели от преследването на прелетния дивеч, всичко да е готово.

По традиция ловците от дружината във великотърновското село Хотница откриват всеки ловен сезон с печено агне. Този път то беше осигурено от четиримата нови нейни членове – Венцислав Стоянов, синът му Даниел, Ивайло Николов и Елин Георгиев. Те отдавна гостуват на хотнишката дружина, а от тази година вече официално членуват в нея.

А четиримата нови членове на дружината не само осигуриха агнето, но и го приготвиха под вещото ръководство на Венцислав Стоянов, който може да се справи умело с всякакви кулинарни специалитети.
Някои ловци се хвалеха с точни изстрели, други се ядосваха от липсата на слука и се успокояваха, че истинският лов тепърва предстои.

Най-успешни в съботния ден бяха Васил Каркоров, Ивайло Николов, гостът Петър Тишков.

хотница лов

„Изненадващо много добър се оказа този първи ловен излет с общо девет гривяци и шест гургулици, плюс една сврака,” със задоволство коментира председателят на дружината.

Пъдпъдъци обаче не се виждаха заради сушата. Ловците вдигаха яребици, но ще стрелят по тях, когато им дойде времето.

След като дойде време за традиционната почерпка, всички опитаха от майсторски приготвената салата, агнешката чорба и агнешкото печено. И всички си пожелаха по-нататък и пъдпъдъците да се появят в хотнишките ловни полета.

Милка ДЕНЕВА

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ