140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

Изобилие от чернокоп по Северното Черноморие

С невиждан улов на чернокоп край нос Калиакра и Варна през последните дни се хвалят стари морски вълци. Цената му от 15 лева на Голямата рибна борса във Варна в началото на сезона миналия месец, падна на 6 лв. сега, а последните количества вечер се предлагат и по 4 лева за кило.

По-големите кораби се връщат с по тон чернокоп, а лодките с поне 350-400 кг улов, казва шефът на сдружението “Черноморски изгрев” Емил Милев. Според рибарите толкова много чернокоп, или наричан на жаргон кандидат лефер, не е имало през последните 3-4 години. От вторник чернокопът тръгнал на юг към Бургаския залив, а варненските рибари – след него.

Уловът на сафрид е по-малко, но и неговата цена на борсата падна на 6 лева. А най-дребният сафрид се продава дори по 2 лева, по-евтино от едрата трицона, която върви по 3 лв. Пресният и много вкусен хариб също поевтиня от 5 на 4 лв. На същата цена е и прясната барбуна. Пресен паламуд се предлага по 8 лв., а лаврак -по 9 лв./кг. Каята е по 5 лв.за кило. Царицата на рибите -калканът също поевтиня от 28 лв. надолу и може да се намери и по 22 лв/кг, въпреки че лодките в момента не тръгват целенасочено за него, а се лови инцидентно и в малки количества близо до брега.

Напливът от купувачи на Рибната борса във Варна е целодневен. Хората масово купуват по-големи количества от пресния улов, за осоляване или замразяване в домашните фризери.

Varna24.bg

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ