140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

Извадиха 3 км мрежи от язовир „Мандра”

мрежи мандра

*За известно време язовир „Мандра” сякаш остана встрани от вниманието ни, когато ставаше дума за акции на еки­пи от ИАРА по контрола на водоемите в страната. Но ето, че там отново ре­гистрираха голям удар. След извършена рутинна проверка в тъмната част от де­нонощието по бреговете и във водите на яз. „Мандра“ с патрулна лодка служители от ИАРА-Бургас са установили поставени в работно положение 3000 метра брако­ниерски мрежи. Уловената в тях риба от вида сребриста каракуда, шаран и плати­ка, с общо тегло 35 кг, е освободена от мрежите и върната обратно във водата.

*Със съдействието на областната упра­ва в Добрич, служители на ИАРА в града дариха на Дом за стари хора -Добрич кон­фискуван калкан. Дарението ще спомогне за изхранване на 102 души, които обитават дома.

мрежи мандра

Рибата е конфискувана като нерегламен­тиран улов при проверка на риболовен ко­раб на пристанище Каварна.

*Общо 9 акта по ЗРА са съставени от началото на риболовния сезон на язовир „Пчелина” край с. Ковачевци, съобщават от местното представителството на Цен­тралната рибно-опазваща организация. Най-честите нарушения там са за прибра­на риба, като 5 акта са съставени за такива прегрешния. Уточняваме, че този язовир, известен сред рибарската общност като „Лобош”, е в режим „хвани-пусни”. Активи­сти от ЦРОО, участвали в проверките, спо­делят и за куриозни случаи на опити да се скрие уловена риба.

*Екип от ЦРОО „Ястребино”, съвместно с инспектори от ИАРА, са извършили провер­ки на едноименния язовир. Съставени са актове за улов на маломерни шаранчета. Проверени са и други язовири в региона.

***

От ИАРА напомнят, че сигнали за забеля­зани бракониерски посегателства може да се подават по всяко време от денонощието на тел. 112.

Посетете нашата Фейсбук страница

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ