Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

Известни са първите финалисти в Националния турнир по „Спортинг“ за Купата на НЛРС-СЛРБ

„Спортинг“ за Купата на НЛРС-СЛРБ

На 24 юни стартира турнирът по ловна стрелба в дисциплината „Спортинг“ за Купата на НЛРС-СЛРБ. През тази година се провеждат 4 полуфинала и финал.

За полуфиналите сдруженията са разпределени в четири зони, като в съботния ден се проведоха турнирите в зоните за Североизточна и Югоизточна България. 

„Спортинг“ за Купата на НЛРС-СЛРБ

На състезанието в Силистра участие взеха 35 състезатели и бяха представени 9 сдружения – Долни Чифлик, Добрич, Русе, Варна, Попово, Кубрат, Силистра, Велико Търново и Тутракан. 

Прекрасното време, слънчево и без вятър, допринесе за високите резултати на много от състезателите. Интересното тук е, че двама от участниците имаха по 27 точни попадения от 30 възможни и се наложи престрелка за първото място. Само с една точка разлика отборни победители станаха състезателите на ЛРС-Варна. И така крайното класиране придоби следния вид.

КЛАСИРАНЕ

Индивидуално:

„Спортинг“ за Купата на НЛРС-СЛРБ

1. Диан Георгиев от ЛРС-Силистра

2. Николай Кулев от ЛРС-Русе

3. Живко Джавгов от ЛРС-Варна

Отборно:

„Спортинг“ за Купата на НЛРС-СЛРБ
  1. ЛРС-Варна – 65 т.
  2. ЛРС-Велико Търново – 64 т.
  3. ЛРС-Русе – 58 т.

В полуфинала за Югоизточна България на стрелбищен комплекс „Маринка” край Бургас си дадоха среща 46 състезатели от 13 ловно-рибарски сдружения. Както винаги това е най-сериозната зона и там винаги има най-много желаещи за участие.

Успорваната битка и пак след престрелка, но този път за 3 и 4 място в индивидуалната надпревара, оформи следното класиране.

КЛАСИРАНЕ

Индивидуално :

  1. Диан Косев с 26 т. от ЛРС-Казанлък
  2. Иван Танев с 24 т. също от ЛРС-Казанлък
  3. Николай Койчев с 23 т. от ЛРС-Стара Загора.

 Отборно :

  1. ЛРС-Сокол Казанлък – 68 т.
  2. ЛРД-Стара Загора – 63 т.
  3. ЛРС-Нова Загора – 61 т.

Финалът на тазгодишния турнир в дисциплината „Спортинг“ за Купата на НЛРС-СЛРБ е на 08.07.2023 г. на стрелбищен комплекс на „ЛОВНО-РИБАРСКО ДРУЖЕСТВО „СОКОЛ” – гр .КАЗАНЛЪК. За уточняващи въпроси търсете Христо Захариев – 0895 620 093, или Любомир Стефанов – 0888 70 37 90.

Огромни награди очакват всички, както винаги с изненади и томболи, балгодарение на вече традиционното партньорство на НЛРС-СЛРБ с фирмите Zarimex, Chamelen Hunting, NANUK и още много други.

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ