Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

Къде какво кълве по родните водоеми към 1 септември

актуално 1 септември

ЯЗОВИР „ТОПОЛНИЦА“

Много силен риболов на костури става към 1 септември на третия и най-голям от поредицата язовири, построени на река Топол­ница. Водата продължава да спада, което е нормално за се­зона, но това не пречи хищниците да са активни и да се ловят дори серийно. Става дума за риболов на плувка с жива стръв или с червеи. Вземат ги еднакво добре. Спинингисти също имат успехи с дребни блесни или силиконки. Прави впечатле­ние обаче, че се ловят само костури, друга риба почти няма.

ЯЗОВИР „ЯСТРЕБИНО“

Имаше известен отлив в риболова по този язовир през ав­густ, вероятно заради продължителните горещини и спада­щото ниво. Но напоследък фидерсти пак споделят за силни серии с каракуди, плюс бонуси с неголеми шарани около мер­ните норми. При това добър риболов става и по двата обосо­бени ръкава – Камбуровски и Трескавишки. Откъм хищници обаче положението си остава сложно и несигурно. Костури да, но белите риби все още са извън играта.

ЯЗОВИР „ДЯКОВО“

Някакъв супер улов на този язовир към 1 септември не може да се очаква, но пък риболов за занимавка от брега става. Ловят се основно бабушки, платики, костури. На захранено петно ще се събере риба, поне в по-прохладните часове от деня. От изявените хищници се говори за хващани щуки (на тапа с живо рибе за стръв), но засега не си струва да се търсят целенасочено. Това ще стане с есенното захлаждане на времето.

ЯЗОВИР „БЕЛМЕКЕН“

Най-високият язовир с насипно-земна стена на Балканите, на близо 2000 м надморска височина в Рила, не се радва на кой знае какъв интерес сред рибарите. По-скоро го посеща­ват планинари с рибарски наклонности. Но и от там има нови­ни – става силен риболов на костури, като дори се говори за ефектни серии от риби с различни габарити. Това споделят спинингисти, залагали на силиконови имитации.

РЕКА МАРИЦА

Няколко сома бяха уловени от упорити спинингисти насред Пловдив в горещите августовски дни. Става дума за риби от 3-4 докъм 10 кг, което си е много голяма тръпка. Надолу по течението на реката също залагат за елитни риби, даже се чува, че са хващани и големи шарани по реката. Иначе в ежедневието може да се получи приятна занимавка с кефа­ли, мрени, каракуди, бабушки.

РЕКА ОГОСТА

В зоната с режим „хвани-пусни“ в гр. Монтана пъстървите доста са стресирани от постоянния рибарски пресинг и по- трудно се примамват, особено по-големите. Все пак с повече упорство и правилен тактически подход при воденето на при­мамките все по някоя ще се хване на спининг. На бента при с. Хайредин се случва да издърпат някоя щука (има такива ве­сти), но като цяло надолу по течението на реката риболовът е преобладаващо слаб. На плувка се лови предимно дребна риба.

Посетете нашата Фейсбук страница

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ