Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

Къде какво кълве по родните водоеми към 17 юли

актуално 17 юли

ЯЗОВИР „ДОСПАТ”

Семейство риболовци от Пазарджик направиха голям удар на най-популярния родопски язовир. Те хванаха 6,72 кг американска пъстърва, разпънала ролетката до цели 75 см. Слуката ги е навестила по време на тролингов рибо­лов от лодка. Като цяло обаче вестите от крайбрежието на „Доспат” не са особено обнадеждаващи. Каракуди, бабуш­ки, костури – това са рибите, с които се получава някакъв риболов, но и с тях няма сигурност.

ЯЗОВИР „ИСКЪР”

Тролингисти реализират по някоя бяла риба, но към 17 юли хищ­никът е в дълбока вода и случилите да излязат с добър улов не са много. Доста повече хора има по крайбрежието. Впро­чем, всички достъпни участъци на язовира (а те не са много) са заети от биваци и трудно се намира място в почивните дни. От брега ловят основно платики и по-рядко каракуди и бабушки. Фидерните въдици се наложиха като най-печелив­ши. На плувка също може да стане риболов, но в дълбоко място.

ЯЗОВИР „ТИЧА”

Няколко неголеми шарана в диапазона от 1,5 докъм 3 кг са били черешката на тортата при риболов на шуменска компа­ния в района на с. Ловец. Другите риби са каракуди, платики и бабушки – всичко на дънни въдици. Измежду тях е имало и едри риби. Все пак за тридневен престой общият улов е бил по-скоро скромен. Споделят за хванати сомове на буй в района на с. Менгишево.

ЯЗОВИР „ДЪБНИКА”

На яз. „Дъбника“ врачанин е хванал 9-килограмов шаран и това е топновина­та към 17 юли, за която бързо се разчу в местните рибарски среди. Врачан­ският язовир и се е отрупан с биваци, но слуката е отчйващо слаба. Всички се надяват със стабилизиране на времето неща­та да се обърнат в положителна посока. Припомняме, че там нощният риболов е забранен, а прегрешили рибари вече си платиха за смелостта да държат въдици и през нощта.

ЯЗОВИР „ДУШАНЦИ”

Сякаш бяхме позабравили този красив Средногорски язо­вир, но просто нямаше положителни вести от там. Е, сега има какво да отбележим. Силен риболов на плувка става и откъм стената, и откъм устието при вливането на река Тополнца. Основните рб са платики и бабушки, но се полчава разноо­браие и с кефали, костури, уклеи. Като бонуси се закачат и неголеми шарани, от миналогодишни зарибявания.

РЕКА ЯНТРА

Укротена и избистрена (но не напълно) Янтра става все по-привлекателна за риболов. Има и някои добри новини от там. Поне сомовете се активизираха. Горнооряховец от „по­стоянното присъствие” споделя за хванати мустакати хищни­ци от 12, 10, 8 кг, както и много от „детската градина”. Даже мъниците често стават досадни. Шаранджиите също залагат въдици, но те са много потайни и не споделят за слуката си. Все пак рибар от с. Ценово се е похвалил с няколко хванати диви шарана.

Посетете нашата Фейсбук страница

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ