Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

Къде какво кълве по родните водоеми към 24 ноември

актуално 24 ноември

ЧЕРНОМОРИЕТО

От морето към 24 ноември продължават да идват вести за разнообразен риболов. Заргани се ловят повсеместно от скалисти брегове, най-вече на бомбарда и стръв морски червей, а също и на спининг с дребни изкуствени примамки. Вече понаедряха и не са онези мъници от началото на сезона. От лодка има доста повече шансове, а цел за влезлите навътре в морето са ле­фери, чернокопи, сафриди. Има даже и екзотика, хващат се тук-там морски лястовици като бонус. Но всичко това докато морето се разлюти и вдигна голяма вълна.

ЯЗОВИР „ГОРНИ ДЪБНИК“

С два солидни шарана от категорията „10+ кг“ финишира се­зонът за Калоян Кръстев (на снимката) и компания на популяр­ния язовир край Плевен. След застудяването на времето от последните дни може да се каже, че този тежък дънен риболов приключи. Сега на дневен ред остават фидерните въдици, с които ще се ловят платики до най-късна есен. Разбира се, и костурите са в играта.

ЯЗОВИР „КОПРИНКА“

Ентусиазирани фидеристи използваха спокойното време към 24 ноември и трупат „шарена“ риба в живарниците, най-вече платички и бабушки. Но се налага замятане навътре, в дъл­бока вода. Това е нормално в напредващата есен. Спинингисти щъкат по бреговете в дълбоките участъци около стената и реа­лизират по някой хищник. Най-многобройни са костурите, но се хващат също щуки и бели риби. Нивото вече спадна значително.

ЯЗОВИР „КУЛА“

На този язовир в дълбокия Северозапад фидеристи от Видин са направили няколко много добри излета в късната есен. Лови­ли са предимно едри бабушки, а като бонуси са реализирали и няколко солидни платики. Чува се, че там по това време излизат и бели риби, само че с друг подход в риболова. Язовирът е сво­боден и през активния сезон се посещаваше от шаранджии, но този риболов вече не е актуален.

РЕКА ДУНАВ

Дългоочакваното захлаждане на времето е факт, водата също изстина и дребната риба се отдръпна. Шансовете за бели мрени остават, тези риби ще се ловят поне до края на месеца. За тях замятат класически дънни въдици, ловят ги и на фидер. Топпримамката си остава обемен „грозд“ от бели червеи. За спинингистите има друга атракция – распери. Аг­ресивните хищници все още са в играта, а може приятно да изненада и някоя бяла риба измежду тях.

РЕКА МЕСТА

Труден и несигурен риболов ставаше за дълги периоди по маловодната и избистрена река. Е, с падналите валежи има надежди обстановката да се промени към по-добро. Местни риболовци споделят за хващани трофейни кефали, с въдица на плувка и по обичайната тактика – стреляне на малки дози бели червеи и залагане от тях на куката. Но пак с уговорката, че се хващат единични риби.

Посетете нашата Фейсбук страница

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ