Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

Къде какво кълве по родните водоеми към 25 май

актуално 25 май

Продължава да тече повсеместна забрана за риболов по водоемите в страната. Затова наблягаме на тези, попад­нали в разрешителния списък в заповедта на земеделския министър или на обекти с частен статут, където огра­ничения в риболова няма.

ЯЗОВИР „КОПРИНКА“

Първи щуки за сезона се извадиха на язовира, на тапа с жива рибка за стръв. Към 25 май е имало и попадения сред спинингисти. Зъба­тите хищници са в диапазона от половинка до кило и половина, за по-едрите още е рано. С дънни и фидерни въдици се ловят платики и каракуди от средна големина. Тепърва вниманието ще се насочва и към друг, вече разрешен хищник – бялата риба.

ЯЗОВИР „ДОМЛЯН“

Няколко шарана вдигнаха адреналина на рибари плувкаджии, заметнали въдици за каракуди и платики. Имало е и късания, ако ситуацията излезе извън контрол. На красивия средногорски язовир става риболов, но рибите често менят настроенията си, сякаш за да са в унисон с променливото пролетно време. Затова да се тръгва с умерен оптимизъм и с предварително проучване какво време се очаква.

ЯЗОВИР „ВЕРИНСКО“

Труден и несигурен е риболовът на язовир „Веринско“ към 25 май. Платики и каракуди изглежда все още не са се отърсили от стреса покрай брачния период и са много пестеливи на изяви. Кълването е дос­та разредено, по-вероятно е да се хване някой и друг костур – на спининг сутрин или по вечерно време.

БАЛАСТРИЕРА МЕЧКАТА

Редки, но пък предимно едри каракуди държи тази баластри­ера в Самоковско и заради тях си струва да се потруди човек. Другата реална възможност са щуките. Има ги, но като че ли все още не са готови да показват обичайната агресивност.

ЯЗОВИР „МРАМОР“

Неголямото язовирче между селата Волуяк и Мрамор в по­крайнините на София отново е интересна риболовна дести­нация, след като претърпя катаклизми с драстично източване, после замърсяване и мор по рибите. Там се ловят основно кара­куди от дребни до средни на големина. С адекватно регулярно захранване рибите се събират и може даже динамика в улова да има. Като бонуси идват и единични шарани.

РЕКА ГОЛЯМА КАМЧИЯ

Колкото и да е компроментирана, по Райската река, както я наричат рибарите, все още може да се получи интересен пъстър­вов риболов. Хващат се балканки от всякаква големина, макар и да са трудни за надхитряне. Уточняваме че в обширен участък реката е в режим „хвани-пусни“.

РЕКА БОТУНЯ

Свободен за риболов е участък от реката между гр. Криводол и с. Ракево. Може и да се прилъже някой приличен кефал по тези места, но най-сигурен улов става с уклей. Има ли подходяща за­хранка рибките се събират лесно.

Посетете нашата Фейсбук страница

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ