Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

Къде какво кълве по родните водоеми към 27 декември

актуално 27 декември

ЯЗОВИР „ШИРОКА ПОЛЯНА“

Нетърпеливи любители на подледния риболов стъпиха на леда на замръзналия родопски язовир още по средата на декем­ври. Първите отзиви са преобладаващо положителни – ловят се костури от обичайните, от дребни до средни като големина. Тук- там идват и бонуси от по-едри бодливци, но други риби почти няма. Ако се случи някакво разнообразие, то ще е с бабушки, но такива риби са редки. Залагани са и въдици за щука с жива рибка, но без резултат. С падналия сняг картината в Родопите стана още по-привлекателна.

ЯЗОВИР „КОПРИНКА“

Макар да има известен отлив с оглед на навлязлата в правата си зима, към 27 декември се отчетоха епизодични успехи на риболовци с лодки в язовира. Ловиха бели риби с различна големина, с обичайните джигови примамки. От бреговете пък имаше и попадения от солидни костури. Но слуката стана епизодична, това да се знае. Даже и фидерис­ти се похвалиха с улов на платики, но на голяма дистанция и дълбочина.

ЯЗОВИР „МАЛКО ШАРКОВО“

Запален каякар е обиколил голяма част от язовира в търсене на хищници на джиг. Костурите изобщо не са се обадили, но е имал хванати няколко бели риби от средна големина. Силното време за тях са били късните следобедни часове. Намерил е рибите на дълбочина от 7-8 метра. И други рибари се жалва­ха през есента, че костурите не са активни, а в минали години именно те бяха най-актуални за спинингистите.

РЕКА СТРУМА

Отсечката на р. Струма в околностите на благоевградското село Бело поле към 27 декември се очертава като най-перспективната дестинация по Струма. Поне това личи от всекидневното засилено рибарско присъствие. Скобарите са там, но са на настроения – в някои дни става силен риболов, в други показват капризи и слуката е по-скромна. Но всеки, който е добре подготвен от­към наличие на обичайната хлебна захранка няма да остане съвсем без улов.

РЕКА РОСИЦА

Около моста при великотърновското село Ресен ловят риба, но пасажите са групирани в неголям участък и дашните места по бреговете се заемат още на ранина. Преобладават скоба­ри, а влиза и по някой морунаш. В района на селата Лесичери и Дичин има по-слабо посещавани участъци, по които се хва­щат единични едри кефали, но риболовът им е много труден.

РЕКА АРКАТА

Изненадващо едри щуки се извадиха през декември от тази маловодна река, ляв приток на Струма, вливаща се в близост до Радомир. Там спининговият риболов е много труден заради липсата на по-обширна водна площ и мно­гото растителност по бреговете, но замятат въдици на тапа с жива рибка и това обикновено е печелившата тактика за „тигриците“. От няколко източника дойдоха вести за хванати щуки докъм 5-6 кг.

Посетете нашата Фейсбук страница

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ