Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

Къде какво кълве по родните водоеми към 27 юни

актуално 27 юни

ЯЗОВИР „КОПРИНКА“

Няколко прилични щуки се хванаха на Копринския ръкав на язовира към 27 юни и това е знак, че на този хищник може да се разчита. Иначе рибите от всекидне­вието са добре известни – каракуди и платики. С тях се за­бавляват и бивакуващите по бреговете рибари, замятащи с дънни или фидерни въдици. С риболов на плувка – предим­но бабушки и уклеи. Шараните засега са рядка слука, още не им е дошло времето.

ЯЗОВИР „ЯСТРЕБИНО“

Шараните все още се спотайват, но пък каракуди се ло­вят в серийно темпо. Издребняха в сравнение с едрите риби от пролетта. Сега масовите са от средна големина, но пък са активни и се ловят почти навсякъде по двата обособени ръкава на язовира – Трескавишки и Камбуровски. Приятно може да изненада и някоя бяла риба, ако се упорства с жива стръв или на спининг. При по-обилни валежи обаче прехо­дите по черните пътища около язовира са трудни, особено за автомобили без висока проходимост.

ЯЗОВИР „ТИЧА“

Платики, каракуди и бабушки – това са рибите към 27 юни, с които става приличен риболов в цялата приустиева част, заемаща землищата на няколко села. Лови се основно с дънни въди­ци, като според конкретните условия може и да има домини­ращ вид от изброените. Риболовът на плувка не е толкова популярен сред местните хора. Залагат въдици и за шаран, но засега без особен резултат. От хищниците е възможно да се отчете някоя и друга бяла риба, най-добре на жива стръв по вечерно време. През деня няма шансове за нея.

ЯЗОВИР „ДОСПАТ“

Все повече биваци се забелязват по бреговете на попу­лярния родопски язовир и така ще е с напредване на лятото. Американските пъстърви там винаги са били цел, но си оста­ват рядка и несигурна слука. Влизането с лодки дава повече шансове. От брега по-вероятно е да се направи приятен ри­болов с каракуди и бабушки. Идват и костури на въдиците, заметнати на всякакви червеи. Споделят и за първи хванати шарани в разлятата част откъм Сърница.

ЯЗОВИР „ПАНЧАРЕВО“

Определено има отлив в посещаемостта на водоема, от­както премина в режим „хвани-пусни“ за цялата риба там. Тук- там се мяркат рибари, но няма наплив, както е било в минали години. В плиткажите откъм устието се навъртат спинингисти и хващат по някоя прилична щука. Влизат и с лодки, но там преходите са затруднени заради изобилието от водорасли. Щуката се настани трайно и може да се каже, че вече команд­ва парада.

РЕКА ЯНТРА

С 8-килограмов сом се е сдобил Ивелин Иванов от Велико Търново и то при риболов по меандрите в Старопрестолния град. Има вести и за други хванати сомове в района, но засе­га не впечатляват с големина. По-едрите изчакват по-добри времена. Надолу по течението риболовът продължава да е труден. Реката дълго време тече пълноводна и размътена и това определено не е по вкуса нито на риби, нито на рибари.

Посетете нашата Фейсбук страница

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ