Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

Къде какво кълве по родните водоеми към 28 март

актуално 28 март

ЯЗОВИР „ИВАЙЛОВГРАД“

За първи хванати шарани към 28 март споделят хора от приуствиевата част на язовира в района на селата Бориславци и Малки Во­ден. Пролетно време доказаната стръв е едър земен червей. По него си падат и по-многобройните каракуди, но като бонус идва и някой неголям шаран в диапазона 1-3 кг. След като приключиха с белите риби (заради влязла в сила забрана) хората с лодки вече насочват вниманието си към сомовете, които имат стабилна популация и се активизират още с пър­вото затопляне на водата.

РЕКА ДУНАВ

Картината по река Дунав към 28 март придобива все по-примамлив вид откъм риболов. Това твърди Иван Стоянов, от гр. Полски Тръмбеш (на снимката), който наскоро е провел много атрак­тивен излет с неговия приятел Тодор Петров. С обичайните за реката по-яки фидерни въдици са ловили солидни мору­наши (от половинка нагоре) и в хода на деня са натрупали добър актив. Нивото обаче е високо и продължава да се по­качва, а това вероятно ще доведе до затруднения в риболова занапред.

ЯЗОВИР „ЯСТРЕБИНО“

Може и да се хване някоя и друга каракуда с повечко настойчивост и търпение, особено по разлетите части на двата ръкава Камбуровски и Трескавишки, но като цяло няма ентусиазъм от улова, не са редки и разочарованията от липса на активност. Ще трябва още малко да се затопли времето, за да потръгнат нещата. По-паметливи припомнят, че миналата година по това време се правеха чудеса, а сега няма такива.

РЕКА СТРУМА

Доста голяма и размътена беше реката за известен период около преминалата през страната валежна вълна. След като се пооттече и избистри картината се подобри – скобарите се върнаха в играта и на обичайните места отново започнаха да пълнят живарници. Ако пък тях ги няма по някаква причина, ще се отзоват я кефали, я морунаши. А е време да избият и мрените. Припомняме, че реката се обитава от маришка мря­на, която е подвид на черната мряна.

ЯЗОВИР „БЕБРЕШ“

Приятна занимавка с риболов на плувка става по плитка­жите в устието, при вливането на река Бебреш. До там се стига по стария път за Ботевград, минаващ по дефилето и залят при построяване на язовира. Костурите са най-много­бройни, но може да се получи разнообразие с бабушки, ке­фали, уклеи. Все пак да напомним, че рибата в язовира чес­то показва капризи и ден с ден в риболова не си приличат.

РЕКА ЛЕСНОВСКА

Виждат се риболовци да клечат по някои обособени места из Софийското поле, където протича тази река преди да се влее в Искър. Отзивите са много разнопосочни. Може да се случи добър ден с улов на кефали, бабушки, уклеи, но риби­те са подвластни на пролетните капризи на времето и не са особено активни.

Посетете нашата Фейсбук страница

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ