140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

Къде какво кълве по родните водоеми към 28 юни

актуално 28 юни

РЕКА ДУНАВ

Дълго време Дунав течеше голям и мътен, влачеше какво ли не и изобщо не ставаше за риболов. Обстановката бавно се успокои, реката се кротна, макар че продължава да е с ви­соко ниво. И ето, че вестите от риболовни успехи не закъсня­ха. Някъде ловили платики, другаде морунаши или скобари. Рибата живна, дано да няма повече катаклизми. Най-добре сега работят фидерните въдици. Спинингисти пък се похва­лиха с първи хванати распери.

ЯЗОВИР „ТИЧА“

Няколко шарана са влезли в живарниците на рибарската група на Йордан Йорданов от гр. Преслав, по време на дълго­траен излет на язовира. Най-големият е тежал 9 кг. Били са на бивак в землището на с. Сушина, като мястото е захранвано по всички правила. Това е по-специална новина, предвид преоб­ладаващите вести за улов на каракуди, платики и бабушки, с които се занимават повечето риболовци там. Отзивите на тро­лингисти, преследващи бяла риба, са доста противоречиви.

ЯЗОВИР „БЕЛИ ЛОМ“

Към 28 юни и от язовир „Бели Лом“ идват вести, галещи ухото на изявените шаранджии. Левент Яшаров хвана 10-килограмов див ша­ран при скорошен излет в района на с. Мировец. В миналото „Бели Лом“ имаше славата на силна шаранджийска дести­нация, която доста избледня през последните години. Сега каракудите са основната занимавка за хората с дънни въдици и затова всеки хванат голям шаран се възприема като бонус.

ЯЗОВИР „КУЛА“

Има засилено рибарско присъствие към 28 юни на най-големия язовир във Видинска област. Рибите показват различно лице, но като цяло там може да се реализира при­личен улов. Шараните са по-трудни, но ще се отзоват караку­ди, бабушки, платики. Замятат на жива рибка и за бели риби, при това се случва да излязат и доста добри хищници по 3-4 кг. Щуки също присъстват, но засега не са активни.

ЯЗОВИР „ДЯКОВО“

Доста приятен, дори интензивен риболов на плувка се получава на язовира в последно време. Излизат разноо­бразни риби: каракуди, платики, морунаши. Бабушките са в изобилие, но са преобладаващо дребни. Веднага обаче да предупредим, че раците са се навъдили много и бързо се събират на подадена на дъното захранка. Това трябва да се има предвид и да се търси риба на по-голяма дълбочина или над дънния грунт.

ЯЗОВИР „ГОЛЯМ БЕГЛИК“

Костури и то преобладаващо едри – това са реализирали риболовци плувкаджии по заливите на родопския язовир. Най-добър улов ставал по вечерно време, когато хищници­те налитали без всякакви задръжки на бели червеи. Имало и единични едри бабушки измежду масовите бодливци. За­метнатите въдици на тапа с жива рибка за щука са се отчели скромно – само с едно неголямо щукле. Впрочем, на близкия язовир „Малък Беглик“ има повече шансове за улов на зъба­тите хищници.

Посетете нашата Фейсбук страница

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ