Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

Къде какво кълве по родните водоеми към 6 септември

актуално 6 септември

ЯЗОВИР „СТУДЕН КЛАДЕНЕЦ“

61-килограмов сом бе една от атракциите на водоема през ав­густ, а видеокадри от битката с този исполин дори се появиха в социалните мрежи, за радост на многобройните почитатели на екстремния риболов. И други сомове се хванаха на родопския язовир, основно при тролинг от лодка. Иначе при риболов от бре­га се хващат каракуди, бабушки, уклеи. Но при горещото авгус­товско време рибите са на ограничен режим на хранене.

ЯЗОВИР „ГОРНИ ДЪБНИК“

Рибарски биваци към 6 септември има все още много по язовира, но кой знае какви постижения в риболова няма. Големи риби се вадят твърде рядко. Занимавката става основно с платики, които сякаш винаги са в настроение, независимо от атмосферните условия. Ловят ги основно с фидерни въдици и то почти по цялата брегова ивица. По вечерно време се активизират костури и с тях също може да стане сериен улов.

ЯЗОВИР „КОПРИНКА“

Ако има положителен полъх откъм риболов, то е заради за­честили изяви на хищници – щуки и костури. Не са големи все още, но се случват силни периоди, особено по вечерно време. Мирните риби продължават да разочароват. Каракудите ги няма никакви, шараните са още по-редки. Някоя и друга платика ще осмисли усилията на фидеристи, но това е малка утеха, особено за хората, бивакуващи по бреговете. Язовирът поспадна, но все още е с добро за сезона ниво. В други години по това време е бил доста надолу.

ЯЗОВИР „ДРЕНОВ ДОЛ“

Най-после някакви положителни новини към 6 септември от язовир „Дренов дол“, който е любима дестинация на кюстендилци. Става риболов там, излиза „шарена риба“, но да не се очакват чудеса. Няма сериен улов, но пък с точно подбрана тактика в хода на деня ще влязат риби в живарника, даже е възможно и шарани, което си е доста ин­тересно. Говорим за риболов на плувка или на фидер – това са най-практикуваните методи.

ЯЗОВИР „СЪЕДИНЕНИЕ“

Платиките се очертаха като основните обители сред мирните риби в язовира, наричан още „Бистра“, на името на близко село в Търговищка област. И сега са приоритетни в живарниците на рибарите. По-надолу в класацията обаче има промени. Първи подгласници са бабушките, а в недалечното минало тази роля се падаше на каракудите. Риболовът по този язовир се затруд­нява през летните месеци заради повсеместното обрастване на плитчините с водна чума. В обширни територии тревите са на плътен килим.

РЕКА ЯНТРА

Сомове по реката се хващат по цялото средно и долно тече­ние, но преобладават дребни риби. Израслите над мерните гра­ници са много хитри и трудно се лъжат. Подобно е положението и с шараните. Реката си остава непредвидима, макар че има плахи признаци на активизиране на рибата.

Посетете нашата Фейсбук страница

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ