Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

Къде какво кълве по родните водоеми към 8 февруари

актуално 8 февруари

ЯЗОВИР „МАЛЪК БЕГЛИК“

В равнинната част на страната няма здрав лед по водоемите, но в Родопите положението е различно. На „Малкия Беглик“ се струпват ентусиасти и свистят ледобури, особено в почивните дни. Ловят се предимно костури и бабушки. Има дни с интензи­вен риболов, но преобладават дребни до средни по големина риби. Чува се, че са закачани щуки, но с нежните въдици тип „балалайка“ ваденето им е трудна работа. По-вероятно е да си заминат заедно с куката.

ЯЗОВИР „КОПРИНКА“

Риболовът от лодка към 8 февруари на яз. „Копринка“ сякаш позамря и няма тези резултати, каквито имаше през ноември-декември. Спинингисти правят опити по скалистите брегове в близост до стената и там като че ли има повече шансове да се спаси капото с някоя бяла риба или костур. Но слуката при всички случаи е епизодична и не бива да се разчита на по-сериозен улов. Фидеристи също тест­ват платики и бабушки, но без особен успех.

ЯЗОВИР „ВЕРИНСКО“

Софийски риболовци проведоха първи излети за годината на язовира в покрайнините на едноименното село в община Их­тиман. Замятат изцяло с фидерни въдици и то в дълбока вода около стената. Хваща се по някоя платика, особено ако се слу­чи ден със спокойно време. Рибите се активизират в следобед­ните часове и това е нещо нормално през този сезон. Вземат обичайните бели и торни червеи. Друга риба засега няма.

ЯЗОВИР „СУХОДОЛ“

Американски пъстърви с различна големина, включително и такива от кило-две, продължават да привличат към 8 февруари любителите на динамиката в зимния риболов на язовира в покрайнините на сто­лицата. В един период през януари беше заледен, но ледената кора не се задържа дълго. Там се зарибява редовно от аренда­торите и затова има рибарско присъствие по всяко време. Е, не всеки лови, но и това го има в играта.

РЕКА ВЪЧА

Времето се задържа меко и спокойно в първите дни на но­вия пъстървов сезон и това позволи реката да бъде посетена от много риболовци. Особено значимо присъствие имаше в долното течение след Кричим, в землищата на селата Йоаким Груево и Кадиево. Имаше хванати пъстърви и от двата вида (балканки и американки), но мнението е, че рибите все още са лениви и не особено активни. Тепърва ще следим какво става по тази популярна река, за която има много и то разнопосочни отзиви.

РЕКА ИСКРЕЦКА

Първа снимка с уловена пъстърва от новия сезон се появи по форумите още в ранното утро на 1 февруари. Късметлия е софиянецът Ваньо Контев, решил да тества карстовата старопланинска река във височините над Своге. Хващат се балканки, но водата е замътена и с по-голям дебит, което е нормално за сезона. Припомняме, че тази река мистериозно изчезна през миналата година и коритото й остана сухо за няколко дни. После водата й бликна отново.

Посетете нашата Фейсбук страница

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ