Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

Какво ново на ловното стрелбище на ЛРС–Велико Търново?

велико търново стрелбище

Новото в ловно-стрелковия комплекс на сдружение „Ловно-рибарско дружество „Сокол 1884” във Велико Търново, който се намира в м. „Картала“ край града, е стрелбище за „Бягащ глиган“. То скоро ще бъде завършено окончателно, за да е готово за националния турнир. Това, което зависи от търновските ловци, вече е направено. Фирма изработва установката, която ще бъде монтирана, и така работата по изграждането на новото стрелбище ще приключи.

велико търново стрелбище


Пламен Филев, национален състезател по ловна стрелба с множество отличия и председател на спортния клуб по ловна стрелба във Велико Търново, не пропуска да се похвали и с друга новост – прекаран е водопровод, който снабдява стрелбището с питейна вода.
„Два бяха приоритетите ни за тази година – да изградим стрелбище за „Бягащ глиган“ и да докараме до тук питейна вода,” обяснява той.
Търновското ловно-рибарско сдружение тази година ще бъде домакин на националния турнир за Купата на НЛРС-СЛРБ по ловна стрелба в дисциплината „Бягащ глиган”, който ще се проведе на 16 септември, и на още едно национално състезание – турнира за ловци и кучета, работещи със стойка, и шпаньоли по правилата на „Св. Хуберт”, през октомври.
Милка ДЕНЕВА

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ