Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

Късметлийски патрон донесе слука на ЛРД-Воден

Слука, достойна да влезе в ловджийския фолклор, споделиха членовете на ЛРД-Воден. Тази година слуката им е добра в сравнение с миналата. Удариха глиган още на първия излет.

На последния обаче не вървяло – след сутришната гонка никой нямало с какво да се похвали. Мъжете се събрали да похапнат и от приказка на приказка за късмет и Еркан Илмаз обявил кмета на селото Мухамед Абед за най-голям кадемлия. А за Мухамед, който също е член на ловната дружинка, се знае, че рядко се връща без улов. Ти си кадемлия, казал Еркан, искам да стрелям с твой патрон. Нали са приятели, кметът му подарил един от своите патрони.

Следобед се понадигнали, пак подгонили дивеча и… Късметът им проработил. Най-точен се оказал Еркан, разбира се с патрона на Мухамед. А отстреляното прасе се оказало най-голямото до този момент за воденци – между 110 и 120 кг.

Освен омагьосан с късмет, кметът има и друго обяснение – дружинката добре се грижи за своите ловни полета. Подготвила е заслони и хранилки за зимата, а през пролетта и лятото активно участва в разселването на дивеч.

 

Теодора Кирякова

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ