140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

Кои са ловецът и риболовецът, носители на Наградата на кмета на община Кърджали за  сезон 2023/2024 година

кмета кърджали

На ловната вечеринка, която се проведе на 9 февруари в ресторант „Арпезос“ в Кърджали, бяха връчени традиционните награди на кмета на община Кърджали за „Най-добър ловец“ и „Най-добър риболовец“ в Сдружението на ловците и риболовците в Кърджали за сезон 2023/2024 г.

Това са Гюлюстан Фахри Ибрям от Ловно-рибарска дружина Боровица и Исмет Изет Садък от село Пенево. Градоначалникът Ерол Мюмюн връчи лично Купите на отличените.

кмета кърджали

Освен трофеи те получиха и предметни награди – съответно ловни обувки, ловни гети и раница – за най-добрия ловец, и макара и пръчка за най-добрия риболовец.

Гюлюстан Фахри Ибрям е придобил през ловния сезон най-добрия трофей от дива свиня в сдружението, получил над 135  точки и златен медал.

Освен това той има още един трофей,  оценен също със златен медал. Ловец №1  за сезона е изявен гонач с отлични кучета. Помага активно в подхранването на дивеча.

Исмет Изет Садък е активен риболовец и борец срещу бракониерството във водоемите в района. Заедно с ловеца Белгин са построил две чешми и беседка на брега на язовир „Кърджали“, като едната чешма е само за чистене на риба, а беседката и другата чешма са с входове, които не позволяват да влизат животни.

Това е един изключителен хаир, който са направили за всички риболовци, жители и гости на общината,  изтъкна председателят на сдружението Васил Дончев.

Васил Дончев благодари на кмета на община Кърджали Ерол Мюмюн, който е приел да продължи  традицията да се връчва Награда на кмета за най-добър ловец и най-добър риболовец, която е обявена на вечеринката на 3 февруари 2012 година за сезон 2011/2012 година.

Сред гостите на вечеринката беше и председателят на Националното ловно-рибарско сдружение „Съюз на ловците и риболовците в България“ Васил Василев. 

Валери КОВАЧЕВ

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ