Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

КОЛАРОВО СЪБРА 34 ЛОВЦИ ОТ ЛРС-ПЕТРИЧ НА ТУРНИР В ДИСЦИПЛИНА „СКИЙТ“

Димитър КИТАНОВ
ЛРД-Коларово проведе седмия пореден стрелкови турнир в дисциплина „Скийт”. Участвуваха 34 ловци от всички дружини в състава на ЛРС-Петрич. През тази годи­на участваха състезатели от град Сандански и ЛРД-Валан­дово, Република Македония. 
Турнирът се проведе в па­мет на Георги Рачков, който като секретар на дружината успя да организира всички ловци при построяването на стрелбището през 2011 г. 
Илко Гогушев, секретар на ЛРД-Коларово, сподели: „От изключително значение е обучението на ловците за безопасно боравене с оръ­жие. Тук на нашето стрелби­ще ловците идват по-спокой­ни, без да се притесняват, обучаваме се, обръщаме внимание на пропуските. За радост наши ловци заемат призови места при провежда­не на състезания от сдруже­нието, а даже имаме ловци и в представителните отбори. 
Не е толкова важно дали има слука, по-важно е всеки, който е излязъл на лов да се върне жив и здрав. Трябва да си признаем, че има какво да се желае, много от нашите колеги не са били в казар­мата и обучението в ловната стрелба от благопожелание трябва да се превърне в за­дължително мероприятие в ловните дружини.” 
След оспорвана и спорт­сменска надпревара в край­ното индивидуално класи­ране първенец на турнира стана Димитър Славчев Дю­зов, членуващ в ловна дру­жина Петрич-запад, втори се класира Николай Георгиев Кльонтов от дружина Доле­не, а трети остана Георги Стойчев Георгиев от ЛРД Петрич-изток. Състезанието приключи с другарска среща на всички участници и гос­ти под вековните кестенови дървета. 

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ