140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

Коледната вечеринка на ЛРС-Хасково ще се помни дълго

Традиционната коледна вечеринка на ЛРС-Хасково се проведе на 13 декември в салон „МеGа“- гр. Хасково. Всяка година тя се провежда в средата на декември и винаги e в четвъртък, за да не се пропусне ловният излет в събота.

Всичко за тържеството бе подготвено от щатния състав на сдружението начело с председателя Желязко Живаков. Обста­новката беше изключително приятна, а организацията – перфект­на. Присъстваха около 400 човека. Гости на празника бяха инж. Борислав Бечев, управител на ф-ма „Сокол-БЛРС“, инж. Георги Шереметев, директор на ДУ „Студен Кладенец“, адвокат Васил Точков, член на Правната комисия към УС на НЛРС-СЛРБ, д-р Антони Гогов, бивш председател на ЛРС-Хасково, представите­ли на служба КОС-Хасково, Милко Андонов, бивш специалист по лова в ЛРС-Хасково, Станислав Дечев, областен управител, Ангел Цанков, началник на ОД на МВР-Хасково, Юлиян Русев, директор на РДГ-Кърджали, Любомир Илиев, директор на ТП на ДГС-Хасково, ученици от училище по дървообработване „Иван Асен“ и техният преподавател Николай Попов, представители на сдруженията в Пловдив, Първомай, Кърджали, Тополовград, Харманли, Свиленград, Димитровград и др.

Празникът започна тържествено с внасянето на знамената под звуците на марша на ловеца. Председателят на ЛРС-Хасково Желязко Живаков приветства присъстващите с добре дошли, пожела весело настроение и голямо забавление за всички. Инте­ресен момент на вечеринката бе изпълнението на двама ученика от 11 клас, които свириха на рог. С грамоти и други награди, като календари, шапки с логото на сдружението и др., бяха награде­ни ловци със заслуги и принос към ловното дело и за най-много отстреляни хищници. ЛРД-Книжовник получи награда за борба с хищниците от фирма „Сокол-БЛРС”, която им дари 30 броя 240-дневни яребици. Това обяви управителят на фирмата инж. Борислав Бечев.

Всяка дружина дари отстрелян от нея дивеч, който бе раздаден на членовете. Ловците и гостите дариха над 1000 лв. на 17-го­дишната Адриана Андреева, ученичка от езиковата гимназия в гр. Хасково, необходими за лечение. Явно на хасковските ловци дарителството не им е чуждо.

Масите бяха отрупани с вкусни мезета и питиета, които пови­шиха градуса на настроението. Гости и ловци вдигаха тостове и отправиха пожелания за здраве и слука. А за музикалното ве­селие се погрижи оркестър „Олимпия“, чийто водещ е ловец от сдружението. Танцов състав „Фортуните на Мишо“ бяха част от програмата на вечеринката. Танците, хората и веселието продъл­жиха до зори. Беше празник, който ще се помни дълго.

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Сдружение/сдружения свързани с новината

“Ловно-рибарско дружество Хасково” – гр. Хасково
Пощ. код: 6300
Телефон: 62-20-11
Мобилен: 0878 669 471

Реклама

ЛОГО - СЛРБ