140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

Костур вилнее на язовир „Огняново”

     На язовир „Огняново” излиза хубав костур и то в такива количества, каквито не са хващани през последните години. От лодка даже са се отчели с доста едри бодливци, докато от брега се ловят стандартните, които са около човешка длан.

    Рибите са активни на ранина, по обяд се оттеглят в покоите си за отдих и следва нова офанзива по вечерно време. Най-стръвно налитат на живи рибки. Новородени слънчевки може да се хванат и на място, но печените рибари предпочитат да играят на сигурно и си купуват кубинки от софийските магазини. Замятат на плувка, най-вече заради изобилието от водна растителност по крайбрежието. Сред плантациите от треви с дънни въдици е трудно да се работи.    

     Спинингистите пък предпочитат динамиката и не се застояват на едно място, като обхождат бреговете около стената. И те регистрират добри резултати на дребна въртушка или пък на силиконка. Напипа ли се пасаж става риболов в стил „гол след гол”.

     Язовирът е сред големите на територията на Софийска област и в миналото беше много популярен сред софиянци. После като че ли интересът към него спадна заради мижавите рибни ресурси и ширещото се бракониерство. Може би „Огняново” ще възвърне реномето си в гилдията.

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ