Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

Кой е най-добрият стрелец сред над 120 000 български ловци?

Спортинг 2024
Финалът на Купата на НЛРС-СЛРБ в дисциплината “Спортинг” излъчи нов стар победител

ЛРС – Велико Търново бе домакин на вълнуващия финал в дисциплината “Спортинг” за Купата на Националното ловно-рибарско сдружение “Съюз на ловците и риболовците в България”. Събитието се проведе в старопрестолната столица в чест на 140 години Организинизарино ловно движение в България.


Участници и формат на състезанието

Финалът събра 60-те най-добри стрелци, класирани от четири зонални турнира, които преминаха през стриктна селекция сред над 120 000 ловци в страната. Това гарантира високото ниво и силната конкуренция във финалната надпревара. Стрелбата се проведе по схема, избрана от самите състезатели.

Преди началото на състезанието и преди да станат ясни стартовите номера, се определи, че стрелците с номера 5, 10, 15 и 20 ще изберат по една позиция и пет панички, което добави допълнителен елемент на изненада и невъзможност за научаване на схемата в аванс. 
Голямо предизвикателство за състезателите се оказа паничката, изстрелвана от машина, качена на височина от 30 метра, която бе стреляна от втора и трета позиции. Слънчевото време също допринесе повече от половината състезатели да я пропуснат.

Спортинг 2024
Кулата, от която се изстрелваше неудобната паничка
Нов-стар победител

Живко Джавгов от ЛРС-Варна отново бе над всички и с 22 точни попадения защити титлата си от състезанието през 2023 г.

Престрелка между 3-ма състезатели с 21 точни изстрела реши кой да се качи на почетната стълбичка. След като Пламен Тотин от ЛРС-Монтана отпадна в първата престрелка, Иван Геранов от ЛРС-Гоце Делчев и Дариел Уайт от ЛРС-Благоевград влязоха в съревнование за второто място. Нервите на Геранов се оказаха по-здрави и той се окичи със сребърен медал, а британецът Уайт трябваше да се задоволи с бронза.

Отборно класиране

В отборната надпревара шампиони са представителите на ЛРС-Варна (57 точни попадения) в състав Живко Джавгов, Николай Георгиев и Иван Иванов, втори са ЛРС-Монтана (54 точни попадения) в състав Пламен Тотин, Бисер Димитров и Красимир Дамянов, а трети се нареди отборът на ЛРС-Казанлък (52 точни попадения) в състав Иван Танев, Кольо Дочев и Красимир Кръстев.

НЛРС-СЛРБ официално стана член на Международната федерация по „Спортинг“

Награди

На томбола след състезанието от ZARIMEX  предоставиха полуавтоматична гладкоцевна пушка Armsan Phenoma Inertia, от ATN термален монуколяр, a от STANLEY манерка. Нордик предатор България награди победителя с примамка за хищници Mojo за първо място, комплект свирки за примамване на хищник за второ място и комплект мюрета на гургулица за трето място. Хамелеон Хънтинг осигури пълни комплекти от ловни костюми за първите трима в класирането, а Loren Network предостави GPS за кучета. STANLEY се включи с манерки за томболата и за викторина с въпроси. 

Националната организация награди отборните първенци с ловни птици (по избор): 100 птици за първо място, 70 птици за второ и 50 птици за трето място, както и абонаменти за списание “Лов и риболов” за 2025 година за победителите от първо до шесто място в индивидуалното класиране.

Специална награда

Особено внимание бе обърнато на единадесетгодишния Адам Истанбули, който впечатли всички със своите умения. Той получи уникална купа, грамота, абонамент и аксесоар за ловна стрелба като специална награда за своето представяне.

Адам Истанбули
Адам Истанбули

Събитието бе истинско тържество на ловния спорт и пример за високи постижения, упорит труд и отдаденост. ЛРС-Велико Търново със своите исторически корени и традиции бе перфектният домакин на този забележителен финал, който ще остане в спомените на всички участници и зрители за дълго време. По време на събитието бе почетена и паметта на дългогодишния ловен деятел на ЛРС-Видин Илия Георгиев.

Наградите на призьорите връчи председателят на ЛРС-Велико Търново Димитър Йораданов.

Последвайте ни във FACEBOOK!

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ