140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

Красимир Копчев, председател на ЛРС-Севлиево:

  • Как върви ловният сезон при вас?
  • Както всяка година. Ние основно ловуваме на дива свиня и имаше притеснения от миналата година, че планът ни е висок, но както през последните години го изпълняваме и отстрелът бележи плавно увеличение. Като гледам как вървят излетите през октомври, съм оптимист относно успешния ловен сезон. Убеден съм, че дружините  ще останат доволни.

    От четири години разселваме фазани и имаме успешни излети. Яребицата ни е много малко, за зайците и дума не може да става за лов.

  • Има ли нещо, което ви смущава в предстоящите законови промени?
  • Специално за ловните надзиратели имам притеснения, но те не са финансови. По-скоро не ми е ясно, какво точно ще правят тези хора, какви права ще имат като охранители на дивеча. Държавата с целия си репресивен апарат не може да се справи с бракониерството, а сега ние ще възложим тази функцията на двама души, които дълбоко се съмнявам, че ще могат да свършат тази работа. Единствено ще подават информация до полицията, но по същество нищо не се променя. Би трябвало нашата ловна стража да бъде облечена в права и да им се вменят правомощия, които да респектират.
  • Беше ли време да се появи сайтът „Дивото“, за който давате първото си интервю?
  • Да, определено. В дружините има много хора, които  ползват интернет като основен източник на информация, още повече от един сайт могат да се свалят статии, да се копират снимки и да се разпространяват.

Всяка година правим абонамент за печатните издания на всички дружини, но трябва да имате предвид, че само с абонамент трудно се поддържат вестник и списание. Наблегнете на рекламата, за да е по-леко за всички.

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ