Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

Купа „Нов живот” замина за Стара Загора

Валери КОВАЧЕВ

      На 23 юли на яз. „Кърджали” се проведе 15-то поред състезание за купата на „Нов живот” и Сдружението на ловците и риболовците в Кърджали. Победител стана четирикратният републикански шампион и треньор на националния националния отбор по риболов на плувка Калин Митранов от Стара Загора. На второ място е миналогодишният носител на трофея Димитър Димитров от Кърджали, а на трето – победителят от 2014 г. Ахмед Исмаил.

      При децата на първо място е 7-годишният Николай Калоянов. На второ място е единственото момиче,  участвало в състезанието,  Александра Стефанова, а на трето – Ерен Мурад.  При юношите купата грабна Стивън Момчев от Сливен. На второ и трето място са съответно Петър Георгиев и Владимир Динков.

     За първи път бяха дадени две награди за най-голяма риба, тъй като Ахмед Исмаил и Васил Василев бяха уловили равни по тегло риби. Наградата за най-малка уловена риба 0,005 г взе Александра Стефанова. С наградата за най-възрастен участник в състезанието си тръгна Йордан Момчев – Дядо Мраз, а за най-млад – бъдещият първокласник 7-годишният Николай Калоянов.

     Наградите бяха връчени от председателя на ЛРС-Кърджали инж.Васил Дончев и от главния съдия Стоян Гълбачев. Журналистът Валери Ковачев, който е един от основателите на състезанието, започнало преди 15 години, връчи купата на победителя Калин Митранов.

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ