Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

Курбан за здраве дават ловците от ловна група село Виево

виево курбан

По традиция, след приключвяне на активния ловен сезон ловците от ловна група село Виево, община Смолян, която се числи към ЛРС „Глухар“ село Славейно, дава курбан за здраве. А той се превръща в общоселски празник, като по този начин показва и уважението, с което се ползват ловците в селото.

виево курбан

И нещо повече – на ловния празник са поканени всички останали ловци от групите на съседните села, както и ловците от дружините, числящи се към сдружението.

За да се отсрамят пред колегите си и жителите на селото и за да покажат какво могат, ловците от Виево са закупили 5 прилични овена за този курбан.

виево курбан

Това е изключително отговорна задача, защото за качеството на храната и изобщо как ще протече празникът, се произнасят всички ловци, а най-хубавото се пренася и за останалите селища. Въпреки че ловната група брои общо 36 члена, всеки дава своята лепта празникът да се получи и всички хора да са доволни, защото цялото мероприятие е за това, следващият ловен сезон да е безавариен и резултатен, а хората да се запознаят и с истинските цели на ловците.

виево курбан

А за да бъде пълна картинката, ще добавим, че и ръководителят на групата Захари Соколов дръпна прочувствено слово за ловците, за това как е протекъл ловният сезон, за техните задачи  и че ловците не са само консуматори на крехка мръвка, а пазители на гората, хора които през цялата година се грижат за дивеча, за да я има българската гора със съхранена флора и фауна.

Искра Сиракова

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ