140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

„Лебед” Бургас спечели на язовир „Тръстиково”

Отборът на „Лебед” от Бургас взе стратегическа победа във втория кръг от шампионата на шаранджиите и гледа към челното класиране. Все пак с най-добри изходни позиции е сливенският КСР „Хакую”, който сега остана втори, но пък има победа в първия кръг и това го прави фаворит номер едно за титлата. на трето място завърши тимът на „Видракс”.

На язовир „Тръстиково” край Провадия отново става силно и интересно състезание с множество обрати в хода на 72-часовата надпревара. този път нямаше изявени фаворити и в дълъг период от турнира поне 5-6 отбора имаха апетити за лидерските места. Е, накрая все пак всеки получи заслуженото си място с оглед на хванатите риби.

Турнирът протече при много добра организация и отлично съдийство, въпреки трудностите на самия риболов, свързани с изобилие от закачки в крайбрежната зона, заради които се изпуснаха едри шарани, а имаше и счупени въдици. Все пак общият улов на участващите 21 отбора приближава 600 кг.

С оглед на оптималните условия, които предлага този язовир за подобен вид състезания, от Федерацията по риболовни спортове решиха и трите турнира от вътрешния шампионат да се проведат там.

Класиране II кръг

1.„Лебед” – 61,24 кг

2. КСР „Хакую” – 56,76 кг

3. „Видракс” – 48,22 кг

4. „Власко Ексклузив” – 46,16 кг

5. „Корморани” – 44160 кг

6. „Лидер” – 43,40 кг

7. „Дринк карп” – 36,66 кг

8. „Майст. риболов” – 26,84 кг

9. „Карп Страйк” – 25,12 кг

10. „Фюжън” – 25,10 кг

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ