140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

Лебеди плуват в софийска баластриера

Будни риболовци заснеха лебед, плуващ грациозно в езерото край ТЕЦ „София-изток“. По-късно покрай него се появи и другарчето му. Красивите птици не са избрали най-подходящото място за престой, но едва ли те имат вина за това.

Да припомним, че същата бивша баластриера стана печално известна през миналата година, когато еколози и рибари пропищяха от безконтролното изсипване на всякакви строителни отпадъци, с които се зариваха огромните изкопи, оформени заради изгребване на инертни материали през годините. Покрай земните маси при строителството на метрото, извозвани до това място, в езерото попадат и всякакви битови отпадъци, заради което водната повърхност побеля от пластмасови бутилки и стиропорени отломки.

Почти по същото време водоемът се прочу и с друго – там бяха уловени поредица от трофейни щуки, заради което влезе в разчетите на доста запалени рибари от столицата.

Лебеди да кацат по софийски водоеми е рядкост, но не е прецедент. През миналата зима и ранна пролет двойка бели птици престоя няколко дни в Панчаревското езеро.

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ