Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

Ловът на диви свине в ЛРД-Джулюница е по-добър от миналия сезон

джулюница лов

По време на ловните излети за диви свине след откриването на новия сезон за пореден път беше потвърдено, че дружината в лясковското село Джулюница е една от най-успешните в сдружение „Ловно-рибарско дружество „Сидер войвода” в Горна Оряховица.
Още по време на първия ловен излет тя се отчете с пет отстреляни екземпляра. После бяха уцелени още два.
Калоян Иванов може да се похвали с два точни изстрела. Сред добрите ловци и през този ловен сезон е Светослав Иванов. Животните не са много големи, повече приплоди, но по-нататък дано да падне и някой голям нерез.
Както обяснява председателят на дружината Румен Стойков – диви свине не липсват в землището на селото и този ловен сезон се очертава да е по-успешен от миналия, след като досега са отстреляни половината от отчетените тогава животни.

джулюница лов


На това се надяват ловците от Джулюница, ала не се заблуждават – популацията на този дивеч все още е далече под някогашната, когато са отстрелвани доста повече екземпляри.
Колкото до прелетните птици тази година дружината не може да се похвали с кой знае какви резултати по време на ловните излети. Любителите на птичия лов излизат за прелетен дивеч. Такива пернати не липсват в землището на Джулюница, но не е както преди.
„Слабичко е присъствието,” продължава Румен Стойков. Затова по-нататък ловците ще разчитат на фазаните и очакват по-сериозна слука с тях, нали затова продължават с разселването на такъв дивеч.
Дано да дойдат и повече водоплаващите птици.


Джулюнските ловци не пропускат да стрелят и по хищници и председателят добавя, че чакалите и лисиците в селското землище са понамалели. По всичко личи, че има резултати от решението на ЛРС-Горна Оряховица всеки ловец на възраст до 65 години и който не е инвалид да отстреля по два космати хищника по време на ловния сезон.
Естествено, по една или друга причина не всички успяха да изпълнят това си задължение, но пък всеки ловец, който не се е отчел, доброволно е заплатил по 10 лв. на неотстрелян чакал или лисица. Така дружината събра към 400 лв., които могат да се използват за ловностопански мероприятия.
Милка ДЕНЕВА

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ