140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

Ловен празник край Велики Преслав

велики преслав

Текст и снимки: Георги Ников

На комплекса “Рибарника” край Велики Преслав се проведе традиционният празник на ловците от Ловнорибарското сдружение в старопрестолния град, на който присъстваха и много техни приятели.

Председателят на сдружението доктор Христо Марчев заяви, че е станало вече една хубава традиция ловците от 17-те дружинки от Великопреславската,Смядовската,Върбишката и Шуменската община да се събират на свое тържество в навечерието на откриването на новия ловен сезон.

Сдружението отчита много добра популация на полезен дивеч в ловните райони,каквато не е имало от три десетилетия. Много повече са дивите прасета,благородните елени и сърните,за които ловците полагат целогодишни грижи.

Осигуряват се достатъчни количества фуражи,като се работят и много дивечови ниви в почти всичките дружинки,от които се добива допълнително храна за животните. 

В проведените днес състезания по спортна стрелба в дисциплината “Скийт” взеха участие 25 ловци с 13 отбора.Победител в индивидуалното класиране стана Минчо Кулев от ловната дружинка в село Драгоево и отборът на дружинката в село Бяла река,община Върбица в състав Красимир Христов и Исмаил Курдов,която за втора поредна година заема първото място.

Наградите на победителите връчи председателят на сдружението доктор Христо Марчев,който ги поздрави ирпожела на всички ловци успешен сезов,който се открива след седмица в страната. 

Обща снимка на победителите в тазгодишното състезание.

велики преслав

 

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ