140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

Ловен празник в парка на Вълчи дол

вълчи дол

Вълчи дол, Георги Ников

В традиция се превърна провеждането в навечерието на откриването на сезона за едър дивеч на ловен празник в парка  от Ловнорибарското сдружение в град Вълчи дол.

Най-атрактивно преминават състезанията по спортна стрелба в дисциплината “Скийт”,като и този път имаше много оспорвана борба и се стигна да провеждането допълнителни престрелки,тъй като  резултатите бяха равни за второто място.

Хубавото есенно време беше използвано и от публиката,която беше дошла от различните ловни дружинки,за да наблюдава точните стрелби и да подкрепя своите любимци.

Специалистът по лова в сдружението Иван Николов вече много години води специалната си тетрадка,където са описани победителите през годините.Сега това сториха представителите на ловната дружинка в село Добротич,които заеха първото място – председателят Златко Димитров пропусна само една паничка,а неговият съотборник младият ловец Тихомир Тодоров,който това лято изкара курса,сбърка  два пъти.

Двамата казаха,че като няма пъдпъдъци и гургулици в ловните полета поради продължителното засушаване и ранното изораване на стърнищата,състезанието е довело до силните емоции и достойното  представяне на полигона.

На второ място остана отборът на дружинката в село Михалич,а на трето е тази от общинския център Вълчи дол.Победителите получиха купи и медали,връчени от ловния специалист Иван Николов.

Отборът победител на ловната дружинка в село Добротич

вълчи дол

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ