140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

Ловен събор в Природен парк “Шуменско плато”

Георги Ников, Шумен

Край ловната хижа “Диана” в Природния парк “Шуменско плато” се проведе традиционният ловен събор на ЛРС”Сокол” в Шумен.

Всяка година в навечерието на откриването на новия ловен сезон шуменци си устройват празник сред природата, в който участват не само ловци от дружинките, но и техни приятели.

С фотоси беше проследена дейността на сдружението още от първите години на миналия век, представени бяха и трофеи от различни диви животни, отстреляни от ловците в горите и полята на Лудогорието и Камчийската долина.

В състоялата се киноложка изложба се представиха близо трийсетина ловни кучета от различните породи, но най-много те бяха в групата на курцхаарите.

Първото място зае курцхаара Астра на ловеца Антоний Георгиев от дружинката в село Кюлевча, което е към ЛРС “Балкан 2001” в град Каспичан. След него останаха българското гонче Рея на Стоян Стоянов от дружинката в село Васил Друмев и българския барак Барю на Илиян Илиев от град Исперих.

В състезанията по спортна стрелба в дисциплината скийт участваха 12 отбора с общо 24 състезатели, където най-точни се оказаха представителите на ловната дружинка в село Вехтово, които спечелиха първото място в отборното класиране, следвани от ловците на дружинките в селата Друмево и Дибич.

Инивидуален победител е Ангел Чакъров от дружинката в село Овчарово пред Георги Машев от село Хитрино и Петър Начев от село Лозево.

Много награди имаше и от традиционната томбола, като ловната пушка стана притежание на Метин Нихат, ловец от дружинката в село Вехтово.

В ловния събор гости бяха председателят на ЛРС в град Варна Колю Панайотов, неговият заместник доц. д-р Стоян Стоянов, председателят на ЛРС “Станата” в Нови пазар Кирил Тошев и инж. Григор Гогов, директор на ДЛС “Черни лом” в Попово.

Още за събора вижте във в. „Наслука“ в сряда, бр. 30, 27 юли.

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ