140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

Ловец на покемони е застрелян в Гватемала

Ловец на покемони е бил убит, а друг е бил хоспитализиран с огнестрелна рана в Гватемала, след като неизвестни престъпници са открили огън по тях по време на игра, съобщиха местните власти.

По данни на полицията, нападението е станало в град Чикимула. На мястото на престъплението са намерени са намерени 17 гилзи. Загиналият ловец на покемони е бил на 18 години, а раненият на 17.

Играчите са били обстреляни от преминаващ джип.
Pokemon GO – безплатно приложение, основано на технологията на „допълнената реалност“ – цифровият и реалният свят се съединяват, като картина, видима на екрана на смартфон, се проектира на локация от реалния свят.

Nintendo предизвика истински фурор с играта Pokemon GO, която излезе на пазара в САЩ, Австралия и Нова Зеландия на 7 юли, съобщава БНТ. Играта е достъпна за iOS и Android и в нея играчите залавят малките чудовища, като се движат в реалния свят. Само за два дни играта добави почти 11 милиарда долара към пазарната оценка на Nintendo.

Pokemon Go е новата световна мания. Тя стимулира играчите да ловят покемони като се разхождат в реалния свят. Телефоните проследяват къде ходят и предлагат възможности да заловят малките джобни чудовища и да участват в битките с хора от техния собствен квартал.

Появата на играта повиши само за седмица с цели 25% акциите на производителя Nintendo, а капитализацията на компанията достигна почти 28 милиарда долара. И това при положение, че официално играта е достъпна само в САЩ, Австралия и Нова Зеландия.

Първоначално се смяташе, че заради претоварване на сървърите световната експанзия на Pokemon Go ще се забави, но според The Wall Street Journal, до броени дни тя ще бъде достъпна и за други райони в света, включително и Европа.

Този месец Nintendo ще пусне на пазара и специално устройство, наречено Pokemon GO Plus, което ще се свързва със смартфони чрез безжична връзка. То ще святка и вибрира, за да покаже на хората, че наоколо има истински покемон, а бутон върху него ще дава възможност на хората да го заловят.

Въпреки че играта не е дошла официално в България, от седмица Pokemon Go играят и у нас. Един от вариантите предлага TechRadar. Изтеглянето обаче крие рискове, защото някои от приложенията съдържат вируси.

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ