140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

Ловец починал край Монтана, 4 часа няма кой да го прибере

56-годишен мъж издъхна по време на ловен излет край Монтана, съобщава в. “Труд”.

 След констатирането на смъртта му над четири часа тялото на мъжа е останало в гората, тъй като нито една държавна служба не поискала да го прибере.

”Възмутени сме от станалото!”, заявиха колегите на починалия.

56-годишният Георги Павлов от село Доктор Йосифово излязъл в събота на лов за диви свине с местната дружинка. Ловците на открили диви прасета, не гръмнали нито веднъж и по обед тръгнали да се прибират. В акациева гора, недалеч от пусията му обаче открили Георги паднал безжизнен, с пушка на рамо.

Мъжете веднага се обадили на тел. 112 и на мястото пристигнал екип на „Бърза помощ”. Лекарката констатирала смъртта на ловеца, но си тръгнала, без да прибере с линейката трупа. Четири часа ловците звънели на полиция, прокуратура и следствие с молби да дойдат на мястото, но никой не се отзовал.

Когато започнало да се мръква и да вали, ловците сами откарали мъртвия мъж до дома му.

„У нас не уважават човека нито жив, нито мъртъв. Даже по фронтовете в Сирия прибират мъртвите, но не и при нас!”, коментираха ловците.

Починалият мъж е работел като охрана на земеделска кооперация в Доктор Йосифово и най-вероятно е покосен от инфаркт, казаха ловците.

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ