140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

Ловната асоциация (BASC) защитава правата на най-младите ловци при лова на хищници в Уелс

basc

През май Националната агенция по природни ресурси на Уелс (NRW) представи проект за общия ловен лиценз в графството, което е в състава на Великобритания.

На представителите на Британската асоциация за лов и опазване на дивата природа (BASC) още по време на самото представяне им направи впечатление, че според нововъведенията, на ловците под 18-годишна възраст въпросният лиценз няма да позволи участие в контрола на популациите на различни видове представители на дивата фауна, определяни като вредители.

След проведените консултации между двете организации, аргументите на BASC са били уважени и NRW е поела устен ангажимент въпросното ограничение да отпадне и да не важи за лицензите, които предстои да бъдат издадени на 1 юли.

Във Великобритания право на притежание на огнестрелно оръжие и различно по вид право на лов могат да се придобият според законовите регулации над 14 и над 16-годишна възраст.

Предлаганото ограничение би засегнало фермери, природозащитници и ловци, занимаващи се с контрола на хищни видове, които се нуждаят от употребата на лицензите в работата си или в подготовката на ловци.

Директорът на уелското подразеделение на BASC Стив Грифитс заяви следното: „Въпреки че имаме готовност промяната да влезе в сила, устното обещание на NRW въпросното дискриминационно и ненужно ограничение за възрастта да бъде премахното ни обнадеждажава. BASC продължава да работи за система на лицензиране, която е ефективна и работеща за нейните членовете, както и за всички, към които тя има отношение.“

basc

Притесненията на BASC относно предложението за нововъведения, отнасящи се до общия ловен лиценз, се основават и на факта, че NRW планира да премахне свраките, сойките и гаргите от списъка с вредители, които въпросният документ дава право да се отстрелват.

Посетете нашата Фейсбук страница

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ