140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

Ловната вечеринка на ЛРС-Добрич – най-голямото танцово събитие на годината

Химнът на ловците и песента „О, добруджански край“ изправиха на крака над 360 членове на ЛРС-Добрич и гостите на 77-ата традиционна вечеринка, която се проведе на 15 март. Тя бе открита с кратко слово от Илия Михайлов, председател на УС на сдружението. Последваха приветствени думи от Тошко Петков, кмет на община Добрич, и от Жерка Валентин от гр. Мангалия, представител на Асоциацията на ловците и риболовците в Република Румъния. Грамота от сдружението за принос в дейността на ловно-рибарското движение и във връзка с неговата 60-годишнина бе връчена на Иван Колев, председател на ЛРД-Орлова могила.

Всички участници във вечеринката бяха поздравени и от талантливите млади танцьори от представителната фолклорна танцова студия „Добруджа“ с главен художествен ръководител Стоян Господинов. Имаше много музика и танци. Неслучайно в област Добрич се говори, че вечеринката на добричките ловци и риболовци всяка година е най-голямото танцово събитие. В състезанието по надиграване първото място взе двойка от ЛРД-Хитово.

За поредна година награда за ловуване в един от ловностопанските райони на сдружението през следващия сезон даде Стоян Стоянов, председател на УС на ЛРС-Шумен и член на УС на НЛРС-СЛРБ. Разиграна бе томбола с големи награди – фризер, телевизор и ловна пушка, а традиционната викторина, подготвена от инж. Цанко Николов, директор на  ДГС-Добрич, предизвика активното участие на всички. Отговорилите правилно получиха специални комплекти, осигурени от ДГС-Добрич.

 

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Сдружение/сдружения свързани с новината

Ловно-рибарско дружество – Добрич – гр. Добрич
Пощ. код: 9300
Мобилен: 0888 735 915

Реклама

ЛОГО - СЛРБ