140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

Ловни стрелби в Хасково, Търговище, Долни чифлик

Хасково, Златка Михайлова

Сдружението на ловците и риболовците в Хасково организира на 30 юли състезание по ловна стрелба.

На стрелковия комплекс в местността Кенана край града ще дойдат над 20 отбора на ловните дружинки в общините Хасково, Минерални бани и Стамболово. Поради големия брой участници и  юлската жега състезанието ще започне още в ранните часове на  съботния ден.За победителите са предвидени купи и награди.

Състезанието в навечерието на откриването на новия ловен сезон е посветено на 120 годишнината от основаването на сдружението. Подготовката отнела две години, припомня летописът на организацията. Инициативният комитет, изготвил примерен устав, списък на всички 137 ловци, платили таксата си, и издействал  княжеско разрешение за свикване на учредително събрание.

Така в 1896 г под един голям бряст в местността Гегьовдена се родило хасковското ловно-стрелческо дружество „Лебед“.

Търговище, Георги Ников

На стрелбищния комплекс “Поляница” ЛРС в град Търговище подготвя традиционните си състезания по ловна стрелба в дисциплината скийт.Те ще се състоят от 8 часа в събота,30 юли,като ще участват представители на 12 ловни дружинки.

Това ще е една проверка за точността на ловците преди откриването на новия ловен сезон,съобщи ръководителят на сдружението Стойне Стойнев.

Долни чифлик, Георги Ников

По същото време в събота,30 юли,е началото и на традиционните състезания по ловна стрелба в дисциплината скийт на Ловнорибарското сдружение”Балкан” в град Долни чифлик.По традиция те се провеждат край дружествената ловна хижа “Марин тепе”,които се превръщат в празник за ловците от сдружението в навечерието на откриването на новия сезон.

Председателят на сдружението Георги Георгиев ще направи кратка равносметка на миналогодишната дейност и ще пожелае добра слука на ловците през сезона.

Преди това във всяка ловна дружинка се проведоха вътрешни състезания,на които бяха определени по трима ловци и общо 16 отбора ще застанат на старт в дружественото първенство на стрелбищния комплекс край хижата “Марин тепе”,коментира ръководителят на ЛРС “Балкан” в град Долни чифлик Красимир Кирчев. 

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ