Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

Ловният сезон в ЛРС- Сливница върви добре, има пернати

сливница лов

„За някакви кой знае какви резултати в лова не може да се говори, но все пак има стрелба по полетата, падат и птици. Някъде имат повече пъдпъдъци, другаде наблягат на гривяци. Като че ли гургулиците са най-дефицитни при нас. Като цяло ловният сезон върви добре“, споделя ръководителят на ЛРС-Сливница Петър Костов, след като вече има своите наблюдения от около месец какво се случва при тях и какви резултати отчитат хората му в бележките.

И още от впечатленията на ръководителя на базата на отчетите.

Най-добре с отстрела на пъдпъдъци са в Божурище и Храбърско. Там имат обширни полски площи с ниви и най-подходящи местообитания за птичките. Разполагат и с добри кучета, а с тях ловът придобива други измерения.

сливница лов

И още нещо важно. След жътвата са останали необработвани стърнища, което е основна предпоставка за задържане на птиците по тези места. В с. Габер също се радват на присъствие на пъдпъдъци, но излизат и за гривяци. Ловците от с. Вишан и с. Алдомировци си падат основно по гривяците.

Падналите валежи в края на август след продължителна суша вероятно ще се отразят благотворно и ловът ще продължи в добро темпо. Това захлаждане се очакваше с надежди за по-добри ловни дни.

С пернатите всички любители на динамичния лов в ЛРС-Сливница се забавляват според силите и възможностите си. Има доволни от слуката, има и разочаровани, което е нормално. Но това е само началото на сезона. Тепърва предстоят по-сериозните изпитания със свинския лов. Наблюденията показват, че има присъствие на диви свине в района. Поне са повече от миналата година, а това дава основания за умерен оптимизъм. Популацията бавно се възстановява след вилнялата и при тях АЧС.

В състава на ЛРС-Сливница има общо 17 дружини и 1050 ловци. В сдружението влизат селата от три общини: Сливница, Божурище и Драгоман.

Младен ДОБРЕВ

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ